ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΛΗ: Αποτρόπαιο συμβάν η βεβήλωση του Εβραϊκού μνημείου στο ΑΠΘ

Sharing is caring!
2Shares

«Αποτρόπαιο συμβάν» χαρακτηρίζει τη βεβήλωση του μνημείου Ολοκαυτώματος, η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη «Ανοιχτή Πόλη»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ /Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018, 18:56:31 / Τελευταία Ενημέρωση: 18:58 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ως «ένα ακόμη αποτρόπαιο συμβάν που έρχεται να προστεθεί στο γεμάτο ένταση κλίμα της πόλης που δημιουργούν οι αυτοαποκαλούμενοι ‘πατριώτες’ που αντιτίθενται στη συμφωνία των Πρεσπών», χαρακτηρίζει η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη», τη βεβήλωση του μνημείου εβραϊκού Ολοκαυτώματος στο ΑΠΘ.

«Μια ακόμη φασιστική ενέργεια που αποτελεί βεβήλωση της ιστορικής μνήμης της πόλης, καθώς οι Εβραίοι αποτελούσαν το 1/3 του πληθυσμού της πριν την εξόντωσή τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Το Εβραϊκό Μνημείο στο ΑΠΘ στο χώρο του εβραϊκού νεκροταφείου, αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη αυτών των ανθρώπων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη και προσθέτει: «Εντούτοις οι ακροδεξιοί πατριδοκάπηλοι στρέφονται εναντίον του οποιουδήποτε ‘Άλλου’ διακατεχόμενοι από αισθήματα μισανθρωπισμού και μισαλλοδοξίας. Στον αγώνα ενάντια στον φασισμό κανείς δεν περισσεύει. Η συστράτευση του δημοκρατικού κόσμου συνιστά τεράστια αναγκαιότητα για να μην ξαναγυρίσει η πόλη μας στις σκοτεινές εποχές της κυριαρχίας του παρακράτους».

Sharing is caring!
2Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.