ΑΥΤΟΤΡΟΛΑΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΝΔ: Εισηγητής για αδήλωτη εργασία ο Μηταράκης που καταδικάστηκε για… αδήλωτη εργασία!

Sharing is caring!
0Shares

Χθες ψηφίστηκε με πλειοψηφία από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο που επιχειρεί να βάλει τέρμα στη αδήλωτη εργασία. ΝΔ και Χρυσή Αυγή, ψήφισαν “Όχι”, ενώ το ΚΚΕ “παρών”.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας για το νομοσχέδιο κατά της αδήλωτης εργασίας, είχε τοποθετηθεί ο Νότης Μηταράκης που έχει καταδικαστεί για… αδήλωτη εργασία.

Ο Νότης Μηταράκης που είναι και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, καταδικάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για την υπόθεση της αγωγής πρώην εργαζόμενης στο πολιτικό του γραφείο για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας κατά την τετραετία 2011-2015.

Συγκεκριμένα, η πρώην γραμματέας του βουλευτή καταγγέλλει ότι δούλευε στο γραφείo του την περίοδο 2011-2015, ενώ ήταν δηλωμένη μέσω της σύμβασής της ως υπάλληλος σουπερμάρκετ. Αναφέρεται πως η υπάλληλος αναγκάστηκε και δέχτηκε να το κάνει αυτό γιατί είχε ανάγκη τη δουλειά και την ασφάλιση, πως αυτό έγινε με πρόταση του ίδιου του κ. Μηταράκη για λόγους εφορίας και το κονέ έγινε επειδή στην εταιρεία του σουπερμάρκετ ήταν νομικός εκπρόσωπος ένας φίλος του βουλευτή, σε μια γνήσια ελληνική στιγμή.

Έτσι, το Πρωτοδικείο Αθηνών, εξέτασε την υπόθεση και αποφάνθηκε (853/2017), ότι ο Νότης Μηταράκης πράγματι είχε προσλάβει την εναγόμενη ως γραμματέα με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας στο γραφείο του, απορρίπτoντας δηλαδή τους ισχυρισμούς του ότι η γραμματέας εργαζόταν ως εθελόντρια. Επιπλέον έκρινε ότι η εναγόμενη όντως εργαζόταν υπερωρίες σε εργάσιμες ημέρες αλλά και Σαββατοκύριακα και αργίες και μάλιστα για δωδεκάωρα, χωρίς προφανώς να πληρωθεί για όλα αυτά. Επιπλέον, έκρινε αβάσιμο τον ισχυρισμό του Μηταράκη σχετικά με δήδεν «σύμβαση δανεισμού» με την εταιρεία σουπερμάρκετ. Τέλος, το δικαστήριο έκρινε ότι πράγματι η ενάγουσα απολύθηκε χωρίς αποζημίωση (δηλαδή παρανόμως) τον Οκτώβριο του 2015.

Από την απόφαση του δικαστηρίου: «Επομένως, από τα ανωτέρω εκτεθέντα αποδεικνύεται ότι μεταξύ των διαδίκων υφίστατο σύμβασης εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, απορριπτομένου οιουδήποτε αντίθετου ισχυρισμού εκ μέρους του εναγόμενου περί απασχόλησης αυτής (ενάγουσας) ως εθελόντριας».

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο βουλευτής της ΝΔ θα πρέπει να αποζημιώσει την πρώην υπάλληλό του, πληρώνοντάς της τα χρήματα που δεν της είχε καταβάλλει για την εργασία της πλήρους απασχόλησης, τις υπερωρίες, την αποζημίωση της απόλυσης την οποία δεν είχε καταβάλλει ποτέ, αλλά και κάποια από τα δικαστικά έξοδα της εναγόμενης.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.