Εδώ και αρκετό καιρό έξι δημοτικοί σύμβουλοι, που ανήκουν σε διαφορετικές παρατάξεις, κάνουν σκληρή αντιπολίτευση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που ένωσαν τις δυνάμεις τους για διάφορα θέματα.
Σήμερα, παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου για να ξεκαθαρίσουν πως η προσπάθειά τους είναι για να αναδειχθούν θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών στη Θεσσαλονίκη.
Ο λόγος για τους: Κωνσταντίνο Ζέρβα, Παναγιώτη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Κουράκη, Γιώργο Αρβανίτη, Μόνικα Αϊβάζογλου και Γιώργο Αβαρλή.

Ολοι τους αναφέρθηκαν σε «αποτυχίες» της διοίκησης Μπουτάρη, σχετικά με την καθαριότητα, την ελεγχόμενη στάθμευση, τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας, καθώς και στην απουσία έργων στην πόλη.
Άσκησαν έντονη κριτική στον κ. Μπουτάρη, κάνοντας λόγο για «κακό και αποτυχημένο δήμαρχο» και «ανυπαρξία έργου» στη δεύτερη θητεία, λέγοντας πως «περιφρονεί τις απόψεις των δημοτικών συμβούλων» στις συνεδριάσεις και πως η συζήτηση για τα προβλήματα της πόλης γίνεται «στη βάση της ατάκας».
Υποστήριξαν πως η ομάδα των «έξι» δημιουργήθηκε γιατί παρουσιάστηκε «έλλειψη αντιπολίτευσης στον κεντρικό δήμο» και κάλεσαν όσους δημοτικούς συμβούλους επιθυμούν να συμπαραταχθούν σε αυτό το μέτωπο προσθέτοντας πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν «κατάρρευση της διοίκησης Μπουτάρη».

Σε ερωτήσεις για το εάν η ομάδα αυτή θα μετεξελιχτεί σε δημοτική παράταξη, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019, υποστήριξαν πως «δεν έχει γίνει καμία συζήτηση, ούτε διαλογισμός», χωρίς όμως να αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο.
Τόνισαν, ωστόσο, ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή στόχος τους είναι η συνεργασία για την ανάδειξη προβλημάτων προκειμένου να «γίνουν τα πράγματα καλύτερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης».
Οι κύριοι Κουράκης και Αρβανίτης άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης, σε χρόνο που οι ίδιοι θα αποφασίσουν, ο κ. Αβαρλής έθεσε τον εαυτό του εκτός της «Ανοιχτής Πόλης», ενώ η κ.Αϊβάζογλου είπε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη δική της παράταξη και πως ο λόγος που την οδήγησε στους «έξι» είναι καθαρά αντιπολιτευτικός προς τη διοίκηση.