Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: Θα είμαι ξανά υποψήφιος, είναι δυνατόν να μην είμαι;

Οι «έξι» έχουν προσωπικό μένος εναντίον μου

Ο Γιάννης Μπουτάρης
Sharing is caring!
0Shares

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, έδωσε απαντήσεις για τα πάντα στην TV100, City Break και στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κρινή.
Ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και για να συμβεί αυτό θα είναι εκ νέου υποψήφιος με την Πρωτοβουλία.
«Με ρώτησαν αν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος και απάντησα «βέβαια θα είμαι, είναι δυνατόν να μην είμαι; Ποτέ δεν έχω πει ότι δεν θα είμαι. Έχουμε διαδικασίες στην Πρωτοβουλία, θα βάλω υποψηφιότητα ξανά για να είμαι υποψήφιος δήμαρχος».

Οσον αφορά τη στήριξη από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως στην Πρωτοβουλία: «Δεν είμαστε κομματικοί υποψήφιοι, μπορεί να μας στηρίζουν κόμματα αλλά δεν είμαστε κομματικοί. Δεν υπακούμε, δεν υπακούω στα κόμματα. Εγώ δεν είμαι ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ. Η στήριξη όμως είναι ευπρόσδεκτη. Στηρίζουν την προσπάθεια για ένα ενιαίο δημοκρατικό μέτωπο. Κάθε τέτοια στήριξη, όποιος κι αν πει ότι αυτός είναι ένας καλός δήμαρχος, είναι ευπρόσδεκτη», επεσήμανε ο κ. Μπουτάρης.
Οσον αφορά την «Κίνηση των Έξι» δημοτικών συμβούλων εκ των οποίων μέσα είναι οι συνιδρυτές της Πρωτοβουλίας Π. Αβραμόπουλος και Ανδ. Κουράκης επεσήμανε ότι «η ομάδα έχει προσωπικό μένος εναντίον μου. Δεν θέλουν τον Μπουτάρη δήμαρχο. Δεν είναι μια συγκολλητική ουσία όμως για να πάνε όλοι μαζί. Είναι προσωπικά τα συμφέρονται και προσωπικές οι διαφορές. Εφτά χρόνια ήμασταν μαζί, τώρα θυμηθήκατε ότι δεν σας κάνω για δήμαρχος; Προσποιούνται ότι χρησιμοποιούν την φιλοσοφία της Πρωτοβουλίας».

Για τα έργα που βρίσκονται στην πόλη σε εξέλιξη, στην φιλοσοφία της Πρωτοβουλίας στο δρόμο προς τις εκλογές, στην ανανέωση της παράταξης που θα επιχειρήσει καθώς και στην αντιπολίτευση που δέχεται εντός και εκτός της Πρωτοβουλίας. Παράλληλα αναφέρθηκε στα ζητήματα Καθαριότητας και ενεργειακής αξιοποίησης των απορριμμάτων, στα ζητήματα της κυκλοφορίας με το Μετρό, τον ΟΑΣΘ αλλά και την αστική θαλάσσια συγκοινωνία.

Σχολιάζοντας την απλή αναλογική που θα εφαρμοστεί με τον Κλεισθένη ανέφερε πως εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη ενώ για την Συμφωνία των Πρεσπών μίλησε για ένα ζήτημα 200 ετών. Χαρακτήρισε αξιέπαινη την προσπάθεια για συμφωνία των δύο χωρών, επεσήμανε πως αλλάζει το όνομα μιας χώρας χωρίς να μεσολαβήσει πόλεμος και σε βάθος χρόνου πρέπει οι δύο χώρες να μπορούν να μην αισθάνεται καμια ως ηττημένη. «Αποκτούμε μια άλλη αξιοπιστία ότι συζητάμε. Γιατί 25 χρόνια δεν συζητάμε. Κωλοβαράμε» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.