ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Η Μέι θα ηγείται πλέον των διαπραγματεύσεων για το Brexit

Το υπουργείο αρμόδιο για το Brexit θα εξακολουθήσει να ασχολείται με όλες τις προετοιμασίες της βρετανικής κυβέρνησης για την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ

Britain's Prime Minister Theresa May arrives to deliver a speech on leaving the European Union at Lancaster House in London, January 17, 2017. REUTERS/Kirsty Wigglesworth/Pool
Sharing is caring!
0Shares

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοίνωσε σήμερα ότι πλέον θα ηγείται των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ, τις οποίες μέχρι τώρα είχε αναλάβει ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit.

«Είναι ζωτικής σημασίας η κυβέρνηση να οργανωθεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να μπορέσει να αποχωρήσει από την ΕΕ», εξήγησε σε γραπτή της δήλωση προς το κοινοβούλιο.

«Πλέον θα ηγούμαι των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ», πρόσθεσε.

Το υπουργείο αρμόδιο για το Brexit θα εξακολουθήσει να ασχολείται με όλες τις προετοιμασίες της βρετανικής κυβέρνησης για την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ: τις εσωτερικές προετοιμασίες βάσει ενός σεναρίου για αποχώρηση με συμφωνία αλλά και ενός για αποχώρηση χωρίς συμφωνία και όλη την απαραίτητη νομοθεσία.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.