ΚΡΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ σε Αλεξάνδρεια Ημαθίας και δήμο Δέλτα

Συνολικά και σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, υπάρχουν 11 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου ανά την επικράτεια

Sharing is caring!
0Shares

Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου έχουν εντοπιστεί στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και στον δήμο Δέλτα, ενώ υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις «υπόπτων κρουσμάτων», αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργαστηριακοί έλεγχοι.

Συνολικά και σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, υπάρχουν 11 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου ανά την επικράτεια.

Χθες το βράδυ στην περιοχή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας έγιναν επίγειοι ψεκασμοί, όπου σύμφωνα με τους ειδικούς, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν (σ.σ. παρατεταμένες βροχοπτώσεις), ευνοούν ειδικά στις περιοχές των ορυζώνων το φαινόμενο αύξησης των κουνουπιών.

Το σάιτ μας, newreport.gr, επικοινώνησε με τον Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου, περιφερειακό σύμβουλο Ημαθίας και κάτοικο της περιοχής, Αθανάσιο Χειμώνα, ο οποίος μάς ενημέρωσε ότι την εμφάνιση του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ημαθία, γνωστοποίησε χθες στο δημοτικό συμβούλιο της Βέροιας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας, Χρήστος Κούτρας.

Όπως ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος ο Χρήστος Κούτρας, υπάρχει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα, το οποίο εμφανίστηκε πριν από 10 μέρες και το επιβεβαίωσε ο ίδιος, ενώ ερευνάται και δεύτερο κρούσμα, καθώς υπάρχει ασθενής στο Νοσοκομείο με μηνιγγίτιδα, που όμως οδηγεί τους γιατρούς προς την κατεύθυνση, να έχει μολυνθεί με τον ιό του Δυτικού Νείλου.

«Το καλοκαίρι του 2010 είχαμε και πάλι 38 κρούσματα, για τα οποία είχαμε ενημερώσει το Υπουργείο Υγείας. Δυστυχώς άρχισαν να εμφανίζονται ξανά», είπε ο κ. Χρήστος Κούτρας και πρόσθεσε ότι «μεταδίδεται από θηλυκό μολυσμένο κουνούπι, όχι από άτομο σε άτομο και όχι μέσω κοινωνικής επαφής. Είναι μια αρρώστια που μόνο το 20% που νοσούν εκδηλώνουν πυρετό, ενώ το 0,5% – 1% μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα ή άλλη οξεία νευρολογική νόσο. Έχει επίσης θνησιμότητα 10%. Δεν υπάρχει θεραπεία και δεν υπάρχει εμβόλιο».

Παράλληλα, θεώρησε πως η Περιφέρεια έκανε σωστούς ψεκασμούς για τα κουνούπια και κάλεσε όλους τους προέδρους των χωριών του δήμου να κάνουν μια ενημερωτική συνάντηση για τη λήψη μέτρων πρόληψης.

Αθ. Χειμώνας: Το θέμα με το κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια αιμοδοσίας για τους πυρόπληκτους της Αττικής

«Επικοινώνησα με υπηρεσιακούς φορείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το θέμα και το παρακολουθούν στενά. Το θέμα με το κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια αιμοδοσίας για τους πυρόπληκτους της Αττικής, οπότε η Αλεξάνδρεια τέθηκε σε καραντίνα όσον αφορά την αιμοδοσία, από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Το ΚΕΕΛΠΝΟ με το οποίο επικοινώνησα, μου είπε ότι ενημέρωσε τους δήμους που εμφανίστηκαν τα κρούσματα, για τη λήψη μέτρων και είχαμε επίγειους ψεκασμούς χθες το βράδυ, όπου ενημερώθηκαν οι κάτοικοι να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα και να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις», υποστήριξε το σάιτ μας ο κ. Αθ. Χειμώνας, ο οποίος υπογράμμισε ότι υπάρχει ακόμη ένα «ύποπτο κρούσμα» κατοίκου της Αλεξάνδρειας, ο οποίος από μόνος του μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για εξετάσεις.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.