ΔΕΘ – Η ώρα των συνδικάτων: «Θέλουμε πίσω τις ζωές μας» θα φωνάξουν – Οι πορείες του Σαββάτου

Τι θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο

Sharing is caring!
0Shares

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, από τη θεσμοθέτησή της έως σήμερα, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του Σεπτεμβρίου, όχι μόνο σε οικονομικό, αλλά και σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, με τους πολιτικούς αρχηγούς να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, να κάνουν εφ’ όλης της ύλης απολογισμούς και κριτική και ενίοτε να μοιράζουν και «δώρα» -ιδιαίτερα τις ξένοιαστες εποχές προ μνημονίων και αυστηρής Επιτροπείας-, τα συνδικάτα να διατυπώνουν τα αιτήματά τους και να διαμαρτύρονται για τις ακολουθούμενες πολιτικές.

Εκτός από τα συλλαλητήρια για τη «Συμφωνία των Πρεσπών», το απόγευμα του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια και πορείες.

Αναλυτικά:

της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ, με ώρα και τόπο συγκέντρωσης στις 6 μ.μ. στο Άγαλμα του Βενιζέλου και με κεντρικό σύνθημα «Θέλουμε τώρα πίσω τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις, τις ζωές μας».
του ΠΑΜΕ, με ώρα και τόπο συγκέντρωσης στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους, και θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγίας Σοφίας, επίσης στις 6 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας και κάποιων πρωτοβάθμιων συνδικάτων.
Οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα και θα ακολουθήσει επίσης πορεία.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ΓΣΕΕ και το ΕΚΘ θα έχουν τριήμερες δράσεις πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου στις 11 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του 7ου ορόφου του Ε.Κ.Θ. θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη σύσκεψη των Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων Β. Ελλάδος, παρουσία κλιμακίου της ΓΣΕΕ, ενώ την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 11:30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αβραάμ Μπεναρόγια» του ΕΚΘ θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τη ΓΣΕΕ με θέμα: «Ελληνική Οικονομία μετά την ολοκλήρωση των Προγραμμάτων Προσαρμογής» και την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, στις 10:30 π.μ., στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace (Μοναστηρίου 305) θα πραγματοποιηθεί ημερίδα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ με θέμα: «Αναπτυξιακές Προκλήσεις και η Αγορά Εργασίας», το οποίο θα περιλαμβάνει παρουσίαση της μελέτης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για α) «Τις Αναπτυξιακές Προκλήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» και β) «Την παρουσίαση Δεικτών Εκτίμησης της κατάστασης και του κλίματος στην Αγορά Εργασίας στην Ελλάδα».

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.