Μπαίνει εισαγγελέας για την ΕΛΒΟ: Φραστικό επεισόδιο Καμμένου-Χουρδάκη στη ΔΕΘ

Σήμερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, σε άσχετη ερώτηση (σ.σ. συγκεκριμένα για τον ΟΑΣΘ), αναφέρθηκε στην ΕΛΒΟ, λέγοντας ότι "πρέπει να βρούμε τρόπο για να επαναλειτουργήσει"

Sharing is caring!
0Shares

Ένα φραστικό επεισόδιο έλαβε χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου στο περίπτερο του υπουργείου Άμυνας στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εκεί όπου συστεγάζεται και το σταντ της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ).

Από όσα μάς μεταφέρθηκαν από αυτόπτη μάρτυρα, εκεί ο Πάνος Καμμένος μίλησε για εισαγγελέα, που θα μπει στην ΕΛΒΟ για να εξακριβωθεί τι έγινε και τι δεν έγινε, προκειμένου να προχωρήσουν και κυρίως να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πώλησης της εταιρίας σε επενδυτή, μέσω των διεθνών διαγωνισμών που προκηρύχθηκαν και εν τέλει κηρύχθηκαν άγονοι.

Το συμβάν έλαβε χώρα μπροστά σε αρκετό κόσμο, ενώ οι πληροφορίες που μεταφέρθηκαν στο σάιτ μας, newreport.gr, που ασχολήθηκε και ασχολείται εκτενώς με τα όσα συμβαίνουν στην ομολογουμένως πολύπαθη ΕΛΒΟ, αναφέρουν ότι υπάρχει και βίντεο από το συμβάν, χωρίς ωστόσο -μέχρι στιγμής- να καταφέρουμε να πάρουμε στην κατοχή μας ένα αντίγραφο της επίμαχης στιγμής.

Αλλα ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και όπως μάς μεταφέρθηκαν από αυτόπτη μάρτυρα.

Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, βρέθηκε χθες Σάββατο από νωρίς το μεσημέρι στην 83η ΔΕΘ, μαζί με στελέχη του κόμματός του και συνεργάτες, όπου πέρασε από το περίπτερο του υπουργείου Άμυνας.

Μόλις έφτασε στο σταντ της ΕΛΒΟ, τον υποδέχτηκε διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας. Ο Π.Καμμένος ζήτησε με στόμφο να δει τον ειδικό εκκαθαριστή, Μιχάλη Χουρδάκη.

Μόλις συναντήθηκαν, ο υπουργός επιτέθηκε φραστικά κατά του ειδικού εκκαθαριστή, με χαρακτηρισμούς και κοσμητικά επίθετα, ενώ τού είπε -παρουσία αρκετού κόσμου- ότι θα ζητήσει να μπει εισαγγελέας στην ΕΛΒΟ, για να εξακριβωθεί γιατί δεν ολοκληρώνεται η εκκαθάριση και κυρίως γιατί δεν προχώρησαν οι διεθνείς διαγωνισμοί πώλησης της εταιρίας.

Ο αυτόπτης μάρτυρας, μάς μετέφερε και τους ακριβείς χαρακτηρισμούς, ωστόσο δεν θα τους αναφέρουμε για ευνόητους λόγους. Πάντως, ο Πάνος Καμμένος (σ.σ. αυτό μπορούμε να το μεταφέρουμε), κατηγόρησε -μεταξύ άλλων- τον Μ. Χουρδάκη ότι εξυπηρετεί συμφέροντα ξένου κράτους, προσθέτοντας μπροστά τη λέξη “πράκτορας”.

Απ΄όσα μας μετέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας, το περιστατικό ήταν μικρό σε διάρκεια, αλλά το τονίζουμε, έγινε μπροστά σε αρκετό κόσμο, ενώ προσπαθούμε να βρούμε το βίντεο που μάς μεταφέρθηκε ότι υπάρχει “τραβηγμένο” από κινητό, χωρίς μέχρι στιγμής να το βρούμε…

Για την ΕΛΒΟ έχουμε γράψει αρκετά ρεπορτάζ, έχουμε αναφερθεί εκτενώς σε όλα όσα έγιναν στο προσκήνιο και το παρασκήνιο, όλα τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα.

Σήμερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, σε άσχετη ερώτηση (σ.σ. συγκεκριμένα για τον ΟΑΣΘ), αναφέρθηκε στην ΕΛΒΟ, λέγοντας ότι “πρέπει να βρούμε τρόπο για να επαναλειτουργήσει”.

Εδώ ακριβώς είναι η ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία ενώ προεκλογικά είχε δεσμευτεί ότι θα παύσει την ειδική εκκαθάριση, στην οποία έβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση την ΕΛΒΟ και συγκεκριμένα από μέσα Ιανουαρίου του 2014, δεν έκανε το παραμικρό, διατηρώντας το ίδιο καθεστώς στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων μέχρι και σήμερα.

Να τονίσουμε ότι την ίδια ακριβώς αόριστη ατάκα με τον πρωθυπουργό, ότι δηλαδή “πρέπει να επαναλειτουργήσει η ΕΛΒΟ”, είπε λίγες ημέρες νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Το παράδοξο είναι ότι ο Πάνος Καμμένος θα μπορούσε να βρει σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή, σε οποιονδήποτε άλλο τόπο τον ειδικό εκκαθαριστή.

Γιατί, λοιπόν, ο υπουργός έκανε το σκηνικό στη ΔΕΘ, μπροστά σε τόσο κόσμο;

Μήπως είναι κίνηση εντυπωσιασμού;

Ή μήπως συνέβη κάτι τα τελευταία 24ωρα, κάτι που δεν έχει γίνει γνωστό, και ο Π.Καμμένος βρήκε την ευκαιρία να τα… ψάλει στον ειδικό εκκαθαριστή, καθιστώντας τον ως τον υπαίτιο για όλα όσα γίνονται ή δεν γίνονται στην ΕΛΒΟ;

Το γεγονός ότι η ειδική εκκαθάριση δεν σταμάτησε, ποιος άραγε είναι ο υπαίτιος;

Το γεγονός ότι η ΕΛΒΟ που είναι σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, δεν μπορεί να λάβει μέρος σε διαγωνισμούς για να μπορεί να πάρει δουλειές, άρα λεφτά, ποιος ευθύνεται άραγε;

Μήπως μεγάλο μερίδιο ευθύνης, ίσως και το αποκλειστικό, έχει η ίδια η κυβέρνηση που δεν έχει βρει τρόπο εδώ και τρία χρόνια, να σταματήσει την ειδική εκκαθάριση, προκειμένου να “επαναλειτουργήσει η ΕΛΒΟ”;

Μερίδιο ευθύνης έχει η κυβέρνηση, μερίδιο ευθύνης έχει ο ειδικός εκκαθαριστής, μερίδιο ευθύνης έχουν και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αντί να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, περιμένουν τις εξελίξεις.

Γιατί οι εργαζόμενοι δεν ζήτησαν να συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και κυρίως τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ως τον πλέον αρμόδιο υπουργό για την ΕΛΒΟ;

Διότι, η ΕΛΒΟ είναι -ως γνωστόν- αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών και όχι του υπουργείου Άμυνας.

Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, όπου όλα τα κυβερνητικά στελέχη βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι μέσω του σωματείου τους, συναντώνται με τους υπουργούς για την ΕΛΒΟ. Αυτό γιατί δεν έγινε και τώρα;

Υπάρχει κάποια εξέλιξη στην ΕΛΒΟ, πέραν των μετατάξεων, που οδήγησε τους εργαζόμενους να μην ζητήσουν συνάντηση με εκπροσώπους της κυβέρνησης;

Αναπάντητα ερωτήματα που χρήζουν απάντησης, αλλά το μεγάλο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί, είναι ένα και έχει να κάνει με το μέλλον της ΕΛΒΟ.

Υπάρχει σχέδιο από την κυβέρνηση για να “επαναλειτουργήσει” -όπως είπαν Τσίπρας και Καμμένος-, ή ακόμη το ψάχνουν;

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.