Ο Αλ.Τσίπρας στη ΔΕΘ έκοψε το επίδομα ενοικίου σε 300.000 νοικοκυριά

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι το επίδομα στέγασης ήταν ένα από τα αντίμετρα για την περικοπή των συντάξεων και έτσι με τη μείωση του κόστους του φαίνεται ότι αποσυνδέεται από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, κοινώς δεν θα αποτελέσει μέρος των ισοδυνάμων.

Sharing is caring!
0Shares

Μόνο τυχαία δεν θα μπορούσαμε να πούμε την αναφορά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα της ΔΕΘ, σε επίδομα ενοικίου και όχι σε επίδομα στέγασης.

Το μέτρο, όπως είπε ο πρωθυπουργός, αφορά σε 300 χιλιάδες νοικοκυριά.

Η διάταξη ωστόσο που ψηφίστηκε ως ισοδύναμο και συμφωνήθηκε στις λεπτομέρειές της με τους θεσμούς κατά την τελευταία αξιολόγηση αφορούσε σε 600 χιλιάδες νοικοκυριά.

Πρόκειται για το άρθρο 3 του νόμου 4472/2017.

Ως εκ τούτου, η ενίσχυση θα αφορά στο ενοίκιο και όχι σε δόση στεγαστικού δανείου, και αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να εκδοθεί νέα ΚΥΑ, με δεδομένο ότι η προηγούμενη είχε διαφορετικό πεδίο εφαρμογής.

Το κόστος για το επίδομα στέγασης ήταν 600 εκατ. ευρώ, άρα πλέον περιορίζεται σε περίπου 300 εκατ. και, απ’ ότι φαίνεται, θα καλυφθεί από τον δημοσιονομικό χώρο του 2019, δηλαδή τα περίπου 750 εκατ. ευρώ.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.