Στην παράδοση οικονομικής βοήθειας προς τις οικογένειες των θυμάτων (που σχετίζονται με τη Δημόσια Υγεία) της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, προχωρά στις 3 Οκτωβρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ συγκέντρωσε έως τώρα για την ενίσχυση οικογενειών θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς το ποσό των 7.200 ευρώ (3.000 ευρώ ΠΟΕΔΗΝ, 1.500 ευρώ Σωματείο Νοσοκομείου «Λαϊκό», 500 ευρώ Σωματείο Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, 500 ευρώ Σωματείο Νοσοκομείου «Τζάνειο», 500 ευρώ Σωματείο ΓΝ Άμφισσας, 300 ευρώ Σωματείο ΓΝ Κιλκίς, 300 ευρώ Σωματείο ΓΝ Ξάνθης, 300 ευρώ Σωματείο ΓΝ «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης, 300 ευρώ Σωματείο Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης), το οποίο και θα παραδώσει στις οικογένειες των θυμάτων στις 10:00 το πρωί της 3ης Οκτωβρίου στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας.

Επίσης, η Ομοσπονδία ανακοινώνει ότι θα δώσει στους πυρόπληκτους επιπλέον ποσό 12.500 ευρώ το οποίο προέρχεται από την αστική αποζημίωση που της επιδικάστηκε από αγωγή που κατέθεσε και κέρδισε η ΠΟΕΔΗΝ και ο πρόεδρος της Μιχάλης Γιαννάκος από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι το ποσό των 12.500 ευρώ θα διανεμηθεί στις οικογένειες των θυμάτων όταν καταβληθεί η αστική αποζημίωση από την πλευρά του κ. Πολάκη.

Να σημειωθεί ότι η σχετική δικαστική απόφαση έχει ήδη κοινοποιηθεί προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.