Απόφαση Πρωτοδικείου: Δίμηνη παράταση προστασίας μόνο για την Folli Follie

Ανοίγει ο δρόμος για τη ρευστοποίηση του 10% της "Αττικά Πολυκαταστήματα" που κατέχει σήμερα η Folli Follie Συμμετοχών και είναι ενεχυριασμένο στις Τράπεζες

Sharing is caring!
0Shares

Δίμηνη παράταση προσωρινής προστασίας μόνο στη Folli Follie, ανάκληση της προστασίας που είχε δοθεί αρχικά και στα φυσικά πρόσωπα και απόρριψη των αιτήσεων προστασίας που είχαν καταθέσει η Folli Follie Συμμετοχών και η Αικατερίνη Κουτσολιούτσου, αποφάσισε το Πρωτοδικείο αργά το μεσημέρι.

Δηλαδή με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για τη ρευστοποίηση του 10% της “Αττικά Πολυκαταστήματα” που κατέχει σήμερα η Folli Follie Συμμετοχών και είναι ενεχυριασμένο στις Τράπεζες.

Κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής πολύωρης συνεδρίασης (η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί, διακόπηκε για να πέσουν οι τόνοι στις 2 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις 3:30), οι δικηγόροι των πιστωτών της εταιρείας είχαν χωριστεί σε δυο στρατόπεδα.

Από τη μια πλευρά μερίδα ομολογιούχων που εκπροσωπούσε το 50% των ομολογιών, μεταξύ αυτών και η UBS (σ.σ. τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της προσωρινής προστασίας αλλά με ανταίτηση ζήτησε να μην μεταβληθούν τα περιουσιακά στοιχεία αυτής), δυο εκ Λουξεμβούργου θυγατρικές της Folli Follie και τους εργαζόμενους αυτής τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης της προσωρινής προστασίας. Από την άλλη πλευρά οι τράπεζες, το ελληνικό δημόσιο (ΑΑΔΕ) και ο ΕΦΚΑ τάχθηκαν κατά του αιτήματος, με τους δικηγόρους των τραπεζών να ζητούν σε περίπτωση παράτασης της προστασίας να εξαιρεθεί το επίμαχο ενεχυριασμένο 36,5% της “Αττικά Πολυκαταστήματα”.

Κομβικό σημείο της ακροαματικής διαδικασίας ήταν το ποσοστό 36,5% που κατέχει η Folli Follie στην “Αττικά Πολυκαταστήματα” και έχει δοθεί ως ενέχυρο στις πιστώτριες τράπεζες. Η πλευρά Folli Follie, υποστήριξε πως πλειστηριασμός του συγκεκριμένου ποσοστού που αποτελεί βασικό περιουσιακό στοιχείο θα την αποδυναμώσει και θα πουληθεί σε μικρότερη αξία από την πραγματική.

Στελέχη της εταιρείας μιλώντας ως μάρτυρες κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και συγκεκριμένα μέλος του διοικητικού της συμβουλίου ανέφερε πως υπάρχει επενδυτικό σχήμα το οποίο έχει υποβάλει προ ημερών συγκεκριμένη πρόταση. Σύμφωνα με τον ίδιο, το επενδυτικό αυτό σχήμα το οποίο κατά δήλωση του ίδιου προσφέρει 60-70 εκατ. ευρώ για το 36,5% της “Αττικά Πολυκαταστήματα” ενδιαφέρεται και για το σύνολο της εταιρείας. Υποστήριξε πως οι πωλήσεις της Folli Follie καταγράφουν ανάπτυξη το 2018 και ότι έχει προσληφθεί η Deloitte για εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και των 40 θυγατρικών της και έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.

Ωστόσο δήλωσε άγνοια για το τι είναι το forensic evaluation που έχει αναλάβει η Alvarez & Marsal, δηλώνοντας πως πρώτη φορά ακούει αυτό τον όρο.

Σε ό,τι αφορά το επίμαχο ποσοστό του 36,5% της “Αττικά Πολυκαταστήματα” που έχουν λάβει ως ενέχυρο οι Τράπεζες ο κ. Ζαχαρίου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie υποστήριξε πως η εταιρεία είχε προτείνει στις τράπεζες να τους δοθεί ως ενέχυρο το ποσοστό που ελέγχει στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης Dufry, κάτι το οποίο δεν δέχθηκαν.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.