Εντολή Ερντογάν: Μόνο σε τουρκικές λίρες οι συναλλαγές στην αγορά ακινήτων

Σύμφωνα με την απόφαση οι υφιστάμενες συμφωνίες πώλησης και μίσθωσης ακινήτων σε ξένο νόμισμα, πρέπει να μετατραπούν σε λίρα, σε διάστημα 30 ημερών

Sharing is caring!
0Shares

Eντολή οι συμφωνίες πώλησης και μίσθωσης ακινήτων να γίνονται μόνο σε τούρκικη λίρα έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν βάζοντας τέλος στις συναλλαγές σε ξένο νόμισμα.

Η απόφαση Ερντογάν, που δημοσιεύτηκε σήμερα στην επίσημνη εφημερίδα της κυβέρνησης, έρχεται λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας που αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση των επιτοκίων σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι απώλειες.

Σύμφωνα με την απόφαση οι υφιστάμενες συμφωνίες πώλησης και μίσθωσης ακινήτων σε ξένο νόμισμα, πρέπει να μετατραπούν σε λίρα, σε διάστημα 30 ημερών.

Οι συμφωνίες για ακίνητα, πώλησης και ενοικίασης, που γίνονται σε ξένο νόμισμα, είναι κάτι συνηθισμένο στην Τουρκία, ιδιαίτερα στον τομέα της λιανικής.

Η λίρα έχει χάσει περίπου το 40% της αξίας της έναντι του δολαρίου από την αρχή του έτους, εξαιτίας ανησυχιών για την επιρροή του Ερντογάν στη νομισματική πολιτική και της διπλωματικής σύγκρουσης μεταξύ Τουρκίας-ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι στις 29 Αυγούστου, ο υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα βήματα που χρειάζονται για να εμποδίσει τα ξένα νομίσματα να χρησιμοποιούνται στο real estate, όπως επίσης στις ενοικιάσεις και τις πωλήσεις εμπορικών κέντρων.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.