Κύπρος: Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εκπαιδευτικοί

Οι οργανώσεις των γονέων στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης επέκριναν τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για την απόφασή τους επισημαίνοντας ότι λήφθηκε με κριτήριο το προσωπικό τους συμφέρον και όχι για τα ευρύτερα προβλήματα της παιδείας

Sharing is caring!
0Shares

Σαρανταοκτάωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ στην Κύπρο ύστερα από κοινή συνάντησή τους και ξεχωριστές συνεδριάσεις των Κεντρικών Διοικητικών Συμβουλίων που έληξαν αργά τη νύκτα.

Όπως ανακοίνωσαν οι τρεις οργανώσεις, αποφάσισαν ομόφωνα η απεργία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, 18 και 19 Σεπτεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα ανακοινώσουν σχέδιο κυλιόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έκλεισε ποτέ τις πόρτες του διαλόγου. Δήλωσε επίσης ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για να αποφασιστούν τρόποι διαχείρισης της κατάστασης στη βάση της νομιμότητας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που πρέπει και ο καθένας θα είναι υπόλογος των πράξεων του.

Στο μεταξύ, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση απέδειξε ότι είχε την πρόθεση να εμπλακεί σε διάλογο και δεν είναι η πλευρά που επέδειξε «ετσιθελισμό».

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.