Λαφαζάνης στη ΔΕΘ: Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «συνεταιράκια»

«Αυτοί μιλάνε για μια άλλη Ελλάδα, των δεικτών των ευρωκαθεστωτικών μέτρων και των ΗΠΑ», ενώ χαρακτήρισε «ντροπή για τη Θεσσαλονίκη» το γεγονός ότι στο Θερμαϊκό κόλπο βρίσκεται αγκυροβολημένη η ναυαρχίδα του 6ου Στόλου, με δεδομένο ότι οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης
Sharing is caring!
0Shares

«Εξάμβλωμα» που δεν θα συμβάλει στην άμβλυνση των διαφορών μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ είναι η Συμφωνία των Πρεσπών κατά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, η συμφωνία δεν είναι αποτέλεσμα συμφωνία μεταξύ των χωρών, αλλά υπαγορεύτηκε στην κυβέρνηση «από τους αδίστακτους κηδεμόνες».

Ο γραμματέας του ΠΣ της Λαϊκής Ενότητας σημείωσε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «προετοιμάστηκε συστηματικά και γράφτηκε εδώ και καιρό στα άδυτα της Ουάσιγκτον και του Βερολίνου. Δεν είναι αποτέλεσμα συνεννόησης μεταξύ των δύο λαών δεν θα συμβάλλει στην άμβλυνση των διαφορών».

Μάλιστα επιτέθηκε τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «συνεταιράκια».

«Αυτοί μιλάνε για μια άλλη Ελλάδα, των δεικτών των ευρωκαθεστωτικών μέτρων και των ΗΠΑ», ενώ χαρακτήρισε «ντροπή για τη Θεσσαλονίκη» το γεγονός ότι στο Θερμαϊκό κόλπο βρίσκεται αγκυροβολημένη η ναυαρχίδα του 6ου Στόλου, με δεδομένο ότι οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ.

Επανέλαβε την αντίθεσή του με την αύξηση της αμερικανικής παρουσίας στα Βαλκάνια, ενώ επιτέθηκε προσωπικά και εναντίον του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, χαρακτηρίζοντάς τον «ύπατο αρμοστή» και «σταθμάρχη» των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Εξάλλου, εξέφρασε την άποψη ότι παρά το γεγονός ότι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια «τα μνημόνια θα τελειώσουν μόνο όταν το αποφασίσει ο λαός».

«Η χώρα ολοκλήρωσε το 3ο μνημόνιο, αλλά καλείται να εφαρμόσει το 4ο», είπε και προσέθεσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα νέο μνημόνιο, χωρίς ημερομηνία λήξης και χωρίς χρηματοδότηση από τους δανειστές.

Επίσης, επέκρινε τη Ν.Δ. για το θέμα των δανείων των κομμάτων, λέγοντας ότι η Ν.Δ. θέλει να κυβερνήσει τη στιγμή που χρωστάει τόσα πολλά.

«Έπρεπε κάποιοι να είναι στη φυλακή για τα ανεξόφλητα δάνεια και για τις παράνομες δανειοδοτήσεις», υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης.

Η τραγωδία στο Μάτι
Με αφορμή την τραγωδία μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση μιλώντας για «πολιτικό έγκλημα που ζητάει ενόχους και τιμωρία» και τόνισε ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης αποτελεί «μια τρύπα στο νερό».

Επίσης, χαρακτήρισε «εμπαιγμό» και «κοροϊδία» τις παροχές σε πυρόπληκτους και παρουσίασε έγγραφο πυρόπληκτου κατοίκου της περιοχής ο οποίος αναγκάστηκε να πληρώσει 650 ευρώ για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, παρά το γεγονός -όπως είπε ο κ. Λαφαζάνης- ότι σύμφωνα με τις εξαγγελίες οι επανασυνδέσεις στα καμένα και στα μισοκαμένα σπίτια γίνονται δωρεάν.

Πλειστηριασμοί
Τέλος, ο Π.Λαφαζάνης άσκησε κριτική και για τα θέματα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και των διακοπών ηλεκτροδότησης, και κατηγόρησε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι σιωπούν.

«Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, είναι υπόθεση ζωής», υπογράμμισε.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.