7 χρόνια Κοινωνικό Φροντιστήριο δήμου Αθηναίων

Ανοίγει τις πόρτες του στους μαθητές και ζητά εθελοντές

Sharing is caring!
0Shares

Έτοιμο να στηρίξει για 7η συνεχή χρονιά μαθητές της Αθήνας, στην προσπάθειά τους να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο ξεκίνησε το 2012 με σκοπό την ενίσχυση μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου που δεν έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε ιδιωτικές δομές φροντιστηριακής εκπαίδευσης. Με την πολύτιμη συμβολή εθελοντών εκπαιδευτικών, το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων έχει υποστηρίξει ως τώρα περισσότερους από 1.200 μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που κατοικούν στον δήμο της Αθήνας, καθώς και άπορους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τη σχολική χρονιά 2017-2018, 256 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου φοίτησαν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο που λειτούργησε στο νεόδμητο σχολικό κτίριο του 41ου Γυμνασίου, επί της οδού Πάτμου.

«Αισθάνομαι υπερήφανος για τη δουλειά που γίνεται στο Κοινωνικό μας Φροντιστήριο. Είναι συγκινητικό να βλέπεις καθηγητές, αμισθί, να κοπιάζουν μαζί με τα παιδιά μας για το όνειρο του κάθε μαθητή. Νιώθω διπλά υπερήφανος για τους μαθητές που προσπάθησαν και δεν τα κατάφεραν, γιατί καμία προσπάθεια δεν πάει χαμένη, αυτό είναι μόνο μία αρχή σε μία συναρπαστική πορεία που θα ακολουθήσει. Εμείς, ως δημοτική αρχή θα είμαστε δίπλα τους» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, υπογραμμίζοντας ότι η επιτυχία του θεσμού σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στους εθελοντές εκπαιδευτικούς.

Και εφέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργήσει στις αίθουσες του 41ου Γυμνασίου Αθηνών. Για τους μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου – Λυκείου (Γενικού ή ΕΠΑΛ) που κατοικούν ή είναι δημότες του δήμου Αθηναίων και επιθυμούν να ενταχθούν σε ένα από τα ολιγομελή τμήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, πέντε έως δεκαπέντε ατόμων, οι εγγραφές ξεκίνησαν, από Δευτέρα έως Παρασκευή 17.00 – 20.00 στον χώρο του σχολείου (2ος όροφος), ενώ τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) 16.00-21.00.

Ειδικά οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και οι απόφοιτοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2019 καλούνται να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους άμεσα, καθώς τα μαθήματα για την προετοιμασία τους θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη.

Επιτυχία σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για το 50% των μαθητών

Το κοινωνικό φροντιστήριο μετρά τα τελευταία χρόνια επιτυχίες καθώς σημαντικός αριθμός των μαθητών του περνούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα τη σχολική χρονιά που τελείωσε, οι 32 από τους 60 μαθητές της Γ’ Λυκείου εξασφάλισαν την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Με πολύτιμους συνεργάτες τους 64 εθελοντές καθηγητές, το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων έχει ήδη «πανηγυρίσει» σημαντικές επιτυχίες παιδιών του, που σήμερα φοιτούν έως και στην Ιατρική Σχολή. Ο δήμος Αθηναίων, συνεχίζοντας για 7η χρονιά τον επιτυχημένο αυτό θεσμό, απευθύνει και φέτος κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς, εν ενεργεία, ανέργους ή συνταξιούχους, που επιθυμούν να βοηθήσουν τους μαθητές οι οποίοι -παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν- κυνηγούν το όνειρο για την πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», τόνισε η αντιδήμαρχος για το Παιδί κυρία Μαρία Ηλιοπούλου.

Όσοι εκπαιδευτές επιθυμούν να συμμετέχουν στην εθελοντική αυτή δράση, καλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου kfda1617@gmail.com ιδανικά έως 25 Σεπτεμβρίου 2018.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή

Για την εγγραφή τους οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί:

1. Φωτοαντίγραφο/α ΑΔΤ ή διαβατηρίου γονέα-κηδεμόνα και παιδιού/ιών

2. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο του μαθητή ή απολυτήριο (για απόφοιτους)

3. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας Γονέα/Κηδεμόνα ή λογαριασμός ΔΕΚΟ

4. Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος

5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

6. Πρόσθετα Δικαιολογητικά Γονέων/Κηδεμόνων(π.χ. βιβλιάριο απορίας, βεβαίωση αναπηρίας, κάρτα ανεργίας κλπ)

7. Δήλωση αποδοχής του κανονισμού φοίτησης στο Κοιν. Φροντιστήριο (θα δίνεται από τη Γραμματεία)

Δεκτές γίνονται μόνο οι αιτήσεις που συνοδεύονται από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (φωτοτυπημένα) και υποβάλλονται από τον κηδεμόνα του μαθητή/ τριας, ο οποίος θα πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητα ή διαβατήριο για εξακρίβωση των στοιχείων του.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 210 8624588

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.