Άνοιξε το πέρασμα του Ερέζ στη Λωρίδα της Γάζας

Μέχρι πρότινος οι ισραηλινές αρχές επέτρεπαν τη διέλευση μόνον όσων έπρεπε να περάσουν για ανθρωπιστικούς λόγους, όπως ασθενείς που έχρηζαν περίθαλψης στο Ισραήλ ή αλλού

Sharing is caring!
0Shares

Το Ισραήλ ξανάνοιξε σήμερα το πρωί το μοναδικό συνοριακό πέρασμα που υπάρχει για τους Παλαιστίνιους μεταξύ της αποκλεισμένης Λωρίδας της Γάζας και το ίδιο, μία εβδομάδα μετά το κλείσιμό του εξαιτίας επεισοδίων που είχαν ξεσπάσει κοντά σε αυτό, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές αρχές.

Το Ισραήλ είχε ανακοινώσει στις 5 Σεπτεμβρίου ότι κλείνει το Ερέζ, το μόνο συνοριακό πέρασμα ανάμεσα στον αποκλεισμένο παλαιστινιακό θύλακα και το Ισραήλ, για το χρονικό διάστημα που θα χρειαζόταν για να επισκευάσει τις ζημιές που είχαν προκληθεί την προηγούμενη ημέρα από Παλαιστίνιους που διαμαρτύρονταν.

Στις 4 Σεπτεμβρίου, χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν γύρω από τον τερματικό σταθμό και βίαια επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ κάποιων από αυτούς και Ισραηλινούς μεθοριακούς στρατιώτες. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας αυτής, μιας από τις σπάνιες που γίνονται τόσο κοντά στον μεθοριακό αυτόν σταθμό που φρουρείται αυστηρά, υπέστησαν ζημιά οι γύρω εγκαταστάσεις.

Από τότε που έκλεισε, οι ισραηλινές αρχές επέτρεπαν τη διέλευση μόνον όσων έπρεπε να περάσουν για ανθρωπιστικούς λόγους, όπως ασθενείς που έχρηζαν περίθαλψης στο Ισραήλ ή αλλού.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.