Μητσοτάκης για ΟΑΣΘ: ΣΔΙΤ η λύση, αρκετά με τους κηφήνες – Η απάντηση του Στέλιου Παππά

Η απάντηση για τα προβλήματα στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

Sharing is caring!
0Shares

Αιχμές για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΣΘ μετά την κρατικοποίησή του άφησε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «κομματικούς κηφήνες» και προτείνοντας τη λύση ΣΔΙΤ για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

«Από τη μεγαλύτερη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην οικονομία έχουν να ωφεληθούν όλοι. Ακόμη και οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Πιστεύουμε στην παραχώρηση περισσότερων κρατικών λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα που θα γίνει κυρίως, μέσω Συμπράξεων του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα. «Παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Όπως τα 24 σχολεία στην Αττική. Όπου χτίστηκαν σύγχρονα, πρότυπα, σχολεία σε υποβαθμισμένες περιοχές της πρωτεύουσας, όπως το Κερατσίνι», είπε και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά:

«Και στη σύμπραξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα βρίσκεται και η απάντηση για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Αρκετά πια με τους κομματικούς κηφήνες που το μόνο προσόν που διαθέτουν είναι πλεόνασμα θράσους και αλαζονείας, αφήνοντας τα λεωφορεία σε αυτή την άθλια κατάσταση που γνωρίζετε όλοι».

Η απάντηση του Στ. Παππά

Διαβεβαιώσεις ότι ο ΟΑΣΘ θα παραμείνει δημόσιος έδωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Στέλιος Παππάς, απαντώντας στις αναφορές του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, κατα την ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, τον οποίο κατηγόρησε ότι ως συνυπεύθυνο για τα σκάνδαλα που συγκαλύφθηκαν και τις «ληστρικές συμβάσεις» που είχαν υπογραφεί με τους ιδιώτες μετόχους.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Παππά:

«Ο κύριος Μητσοτάκης ανακάλυψε κηφήνες σε αυτούς που έχουν εξοικονομήσει δεκάδες εκατομμύρια υπέρ του Δημοσίου και δεν θυμήθηκε τα εκατοντάδες εκατομμύρια που συνυπέγραψε το 2014 για να συγκαλύψει τους κρατικοδίαιτους φίλους του, στον «ιδιωτικό» ΟΑΣΘ. Συγχαρητήρια για τα σκάνδαλα που συγκαλύψατε κ. Μητσοτάκη.

Θα θέλαμε, ωστόσο, να σας διαβεβαιώσουμε ότι ο ΟΑΣΘ θα παραμείνει δημόσιος και όσο περνάει από το χέρι μας δεν θα παραδοθεί με ληστρικές συμβάσεις σε μικρή μερίδα ιδιωτών σε βάρος του κοινωνικού συνόλου».

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.