Στ. Πιτσιόρλας: Θα πρέπει η Ελλάδα να κλείσει εκκρεμότητες στην εξωτερική της πολιτική

O αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας
Sharing is caring!
0Shares

«Σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε τη στρατηγική για την 4η βιομηχανική επανάσταση και τον οδικό χάρτη για την αύξηση της συμμετοχής της βιομηχανίας από το 8% στο 12% του ΑΕΠ» όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».

Ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό, μετά τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ, κατηγορώντας τον για ακατάσχετη παροχολογία, είπε ότι «πρόκειται για ένα απολύτως ισορροπημένο πακέτο μέτρων στη βάση των σημερινών δυνατοτήτων της οικονομίας. Και ως τέτοιο προφανώς θα λειτουργήσει θετικά για την οικονομία και την κοινωνία».

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν κακές επιδόσεις στο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι: «οι πολιτικοί μας αντίπαλοι έχουν πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις τους μέχρι σήμερα. Ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα, ότι δεν θα πετύχει την έξοδο από τα μνημόνια χωρίς πιστοληπτική γραμμή, ότι δεν θα πετύχει συμφωνία για το χρέος, ότι θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. Σε όλα αυτά έπεσαν έξω. Κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα πέσουν έξω και στις προβλέψεις τους για το εκλογικό αποτέλεσμα. Κατά τη δική μου γνώμη, ο ελληνικός λαός δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη θετική πορεία που έχει δρομολογηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση και δεν θα εμπιστευθεί το μέλλον στις δυνάμεις που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία και την περιπέτεια των μνημονίων. Στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές πρώτο κόμμα θα είναι και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Για το πολιτικό κόστος της κυβέρνησης από τη συμφωνία των Πρεσπών ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι πολλαπλό πολιτικό κόστος έχουν όσοι πολεμούν τη συμφωνία, έστω κι αν το κάνουν χωρίς να το πιστεύουν και για μικροκομματικούς υπολογισμούς. Και αυτό διότι, όπως εξήγησε, εάν κανείς βγει από τον μικρόκοσμό μας, θα διαπιστώσει αμέσως ότι όλος ο πλανήτης βλέπει θετικά αυτή τη συμφωνία.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.