Μπουτάρης: Να καταργηθεί η παρουσία των πολιτικών αρχηγών στην ΔΕΘ

Αναφερόμενος στην 83η ΔΕΘ έκανε λόγο για ένα αναβαθμισμένο επίπεδο με πάρα πολύ κόσμο που γιόρταζε κάνοντας την βόλτα του στα περίπτερα εστιάζοντας στο αμερικάνικο περίπτερο αλλά και τις συναυλίες που δίνουν το δικό τους χρώμα.

Ο Γιάννης Μπουτάρης
Sharing is caring!
0Shares

Απαράδεκτά χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης όσα έγιναν στα εγκαίνια της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου. Έχουμε ένα εμπορικό γεγονός, χαρμόσυνο και βλέπουμε να διαλύεται η πόλη, να γίνονται ζημιές, να ακούγονται εκφράσεις μίσος, να αδειάζει η πόλη από Θεσσαλονικείς, η αγορά να είναι ανοιχτή και το ταμείο να είναι μείον» είπε ο δήμαρχος και συνέχισε με την πρότασή του
«Καταθέτω πρόταση να ζητήσω έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο να στείλουμε επιστολή σε επιμελητήρια, συνδέσμους, συλλόγους της Θεσσαλονίκης και να ζητούμε την κατάργηση της παρουσίας πολιτικών αρχηγών στην ΔΕΘ.
Να τους πούμε να κάνουν ένα φόρουμ με βαλκάνιους ευρωπαίους πριν ή μετά από τη ΔΕΘ όχι όμως μέσα στην πόλη. 6000 αστυνομοι ήταν εδώ είχε ξέρετε τι κόστος είχε αυτό; πόσο στοίχισε; ποιος τα πληρώνει; ο καθένας μας. Παλιότερα όταν ερχότανε οι πολιτικοί, εγώ θυμάμαι το 1974 ήρθε ο Καραμανλής δεν άνοιξε μύτη, τώρα μιλά ο κάθε πικραμένος και γίνεται χαμός εμένα με πρόσεχαν 3 αστυνομοι» τόνισε ο Γ.Μπουτάρης

«Τύποις ήταν η αγορά ανοιχτή, στην ουσία ήταν κλειστή. Ήταν αρνητικά τα ταμεία των μικρών επιχειρήσεων» ανέφερε ο Γ. Μπουτάρης χαιρετίζοντας ότι ο Περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας εξέφρασε την ίδια θέση που λέει ο ίδιος τα τελευταία χρόνια.
Αναφερόμενος στην 83η ΔΕΘ έκανε λόγο για ένα αναβαθμισμένο επίπεδο με πάρα πολύ κόσμο που γιόρταζε κάνοντας την βόλτα του στα περίπτερα εστιάζοντας στο αμερικάνικο περίπτερο αλλά και τις συναυλίες που δίνουν το δικό τους χρώμα.

Καυγάς Μπουτάρη–Αβαρλή

Καυγάς με βαριές εκφράσεις ανάμεσα σε Γιάννη Μπουτάρη και Γιώργο Αβαρλή στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Όταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφερόταν στα μέτρα ασφαλείας των πολιτικών στην ΔΕΘ σχολιάζοντας μάλιστα ότι έχει και ο ίδιος προστασία τριών αστυνομικών, ο δημοτικό σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης σχολίασε ότι άλλαξαν οι εποχές.

Ο Γ. Μπουτάρης αντέδρασε λέγοντας στον κ. Αβαρλή πως «εγώ δεν χρειάζομαι αστυνομία, εσύ χρειάζεσαι ψυχίατρο». «Ψυχίατρο θέλεις εσύ εκφράσεις καφενείου και όχι δημοτικού συμβουλίου. Να ανακαλέσεις» ανταπάντησε ανεβάζοντας τους τόνους ο δημοτικός σύμβουλος ενώ όταν ο δήμαρχος του είπε ότι δεν ανακαλεί του φώναξε «ντροπή σου εσένα και το ήθος σου».

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.