Συμφωνία Πούτιν-Ερντογάν για αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στην Ιντλίμπ

Οι πρόεδροι της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν να δημιουργήσουν αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στην Ιντλίμπ – Παράλληλα, συμφώνησαν να επιδείξουν συντονισμένη δραστηριότητα περιπολίας σε κάθε πλευρά των συνόρων της αφοπλισμένης ζώνης

Sharing is caring!
0Shares

Τη δημιουργία 15 χιλιομέτρων αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στην Ιντλίμπ συμφώνησαν κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο Σότσι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, που ανακοίνωσε ότι η απόφαση θα ισχύσει από τις 15 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης, η Τουρκία, σύμφωνα με τον Ερντογάν, θα συνεχίσει να παίζει το ρόλο του διαιτητή στα σημεία παρατήρησης που βρίσκονται στη ζώνη διενέξεων. Παράλληλα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αναπτύξουν συντονισμένη δραστηριότητα πραγματοποιώντας περιπολίες σε κάθε πλευρά των συνόρων της αφοπλισμένης ζώνης.

Συναντήθηκαν στο Σότσι

Ερντογάν και Πούτιν συναντήθηκαν στο Σότσι, με τον Ρώσο Πρόεδρο να «καλωσορίζει εγκάρδια» τον Τούρκο ομόλογό του.

«Οι σχέσεις μας συνεχίζουν να αναπτύσσονται ενεργητικά και θετικά. Το διμερές εμπόριο και οι οικονομικοί δεσμοί αναπτύσσονται σε ένα ευρύ πλαίσιο. Συνεργαζόμαστε στο πεδίο της ασφάλειας, ιδιαίτερα στην περιοχή και στον διεθνή στίβο με την ευρύτερη έννοια», ανέφερε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολλά περίπλοκα θέματα να συζητηθούν.

Την ευγνωμοσύνη του για την πρόσκληση εξέφρασε ο Ερντογάν, λέγοντας ότι με τον πρόεδρο Πούτιν είχε πολλές συναντήσεις. «Αναμφισβήτητα, ανταλλάξαμε απόψεις κατά την διάρκεια των συναντήσεων αυτών και πιστεύω ότι αυτό θα ενισχύσει την συνεργασία μας. Αναπτύσσοντας την αλληλεγγύη μας σε περιφερειακά ζητήματα, ο κόσμος στην περιφέρεια υπολογίζει στην συνεργασία μας. Πιστεύω ότι όχι μόνο η περιοχή, αλλά όλος ο κόσμος θα παρακολουθήσει την συνάντηση μας σήμερα. Ελπίζω τα όσα θα δηλώσουμε μετά την συνάντηση μας στο Σότσι θα δώσουν μια νέα ελπίδα για την περιοχή».

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.