Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία για τη δολοφονία του αδερφού του Κιμ Γιονγκ Ουν

Για συμμετοχή στη δολοφονία

FILE - This combination of file photos shows Kim Jong Nam, left, exiled half-brother of North Korea's leader Kim Jong Un, in Narita, Japan, on May 4, 2001, and North Korean leader Kim Jong Un on May 9, 2016, in Pyongyang, North Korea. (AP Photos/Shizuo Kambayashi, Wong Maye-E, File)
Sharing is caring!
0Shares

Η μόνιμη αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ Νίκι Χέϊλι κατηγόρησε την Ρωσία υποστηρίζοντας ότι συνέδραμε τις μυστικές υπηρεσίες της Βόρειας Κορέας στην δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, αδερφού του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Όταν η Βόρεια Κορέα εκτέλεσε την δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ , αυτό έγινε με την συνδρομή της Ρωσίας, η οποία παρέδωσε στην Βόρειο Κορέα βιολογικές ουσίες» ισχυρίσθηκε η Χέϊλι στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που είχε ως θέμα τις κυρώσεις κατά της Πιονγιάνγκ.

Η Αμερικανίδα μόνιμη αντιπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία βοηθάει την Βόρειο Κορέα να παρακάμψει το καθεστώς των κυρώσεων προμηθεύοντας την με πετρέλαιο, παραβιάζοντας έτσι την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κίνας στον ΟΗΕ Μα Ζαοξού δήλωσε ότι η χώρα του εφαρμόζει τις κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας, προειδοποίησε ωστόσο ότι η αντιπαράθεση με την Πιονγιάνγκ μπορεί να έχει «ολέθριο τέλος».

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Βόρειας Κορέας και κάλεσε του Συμβούλιο Ασφαλείας να μείνει ενωμένο στο ζήτημα αυτό.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.