Δημοσκόπηση: Ντέρμπι το δημοψήφισμα στα Σκόπια

Οριακό προβάδισμα υπέρ του ''ναι'' στα Σκόπια

Sharing is caring!
0Shares

Δημοσκόπηση της εταιρείας Market Vision για λογαριασμό της ιστοσελίδας Mkd.mk, καταγράφει μικρό προβάδισμα του “ναι” έναντι του “όχι” στο επερχόμενο δημοψήφισμα στις 30 Σεπτεμβρίου στα Σκόπια για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το 51,5% των Σκοπιανών απαντούν θετικά στο ερώτημα «είστε υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ αποδεχόμενοι τη συμφωνία των Πρεσπών», ενώ 48,9% δηλώνουν «όχι», ώστε το ναι να έχει ένα οριακό προβάδισμα 2,2%.

Όσον αφορά στο ερώτημα «είστε υπέρ της συμφωνίας με την Ελλάδα για αλλαγή του ονόματος της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’», το 52,6% απαντούν «όχι», ενώ «ναι» το 47,4%.

Επιπλέον, οι λεγόμενοι “Σλαβομακεδόνες” απορρίπτουν τη συμφωνία κατά 66,5% ενώ οι Αλβανοί των Σκοπίων λένε ναι κατά 95%.

Παράλληλα, ωστόσο, αυξάνεται το ποσοστό αυτών που μποϋκοτάρουν το δημοψήφισμα και αγγίζει το 25,2%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 26,8%.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.