Λαφαζάνης: Απρόκλητες, γκανγκστερικές, προβοκατόρικες επιθέσεις κατά της Συρίας

Γραπτή ανακοίνωση

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης
Sharing is caring!
0Shares

«Καταδικάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις απρόκλητες, γκανγκστερικές, προβοκατόρικες και εμπρηστικές επιθέσεις μαχητικών του Ισραήλ και πυραύλων από γαλλικές φρεγάτες σε βάρος της Συρίας, επιθέσεις οι οποίες διευκόλυναν και την κατάρριψη του ρώσικου αεροπλάνου IL-20» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΠΣ της Λαϊκής Ενότητας σε γραπτή του ανακοίνωση.

Συνεχίζοντας στην ανακοίνωση του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκφράζει «τη βαθύτατη ανησυχία από το γεγονός πως οι δυτικοί ιμπεριαλιστικοί πολεμικοί γκανγκστερισμοί έχουν ανάψει τη φωτιά του πολέμου στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Συρία, με άμεσο κίνδυνο να οδηγηθεί ολόκληρη η περιοχή σε γενικευμένο πόλεμο». «Αποτελεί εθνικό έγκλημα το γεγονός ότι έχουν έμμεση, πλην ενεργητικότατη, συμμετοχή οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και οι στρατιωτικές διευκολύνσεις της χώρας μας και στην Κύπρο, ενώ ελληνικά πολεμικά πλοία μετέχουν στις Νατοϊκές δυνάμεις και σε ασκήσεις που έχουν ως στόχο την Συρία και εκείνες τις δυνάμεις στο Μεσανατολικό χώρο που δεν συμβιβάζονται με την υποταγή στον αμερικάνικο και ευρωενωσιακό ιμπεριαλισμό» σημειώνει.

«Είναι αδιανόητο μια παραδομένη, αμερικανόδουλη και δορυφορική στα σιωνιστικά γεράκια του Ισραήλ κυβέρνηση, όπως η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου, να εκθέτει την χώρα μας και την ασφάλεια της σε μείζονες κινδύνους και περιπέτειες, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν τυχοδιωκτικές σκοπιμότητες των ΗΠΑ και των πιο αντιδραστικών κύκλων της ΕΕ» τονίζει ο κ. Λαφαζάνης.

Καταλήγοντας ο γραμματέας της ΛΑΕ αναφέρει «απαιτούμε να αποχωρήσουν όλες οι ελληνικές ναυτικές δυνάμεις από τους στρατιωτικούς σχηματισμούς του ιμπεριαλισμού στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε διευκόλυνση στις επιθετικές πολεμικές δραστηριότητες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή μας» και ζητεί η Ελλάδα να «λειτουργεί ως μια ισχυρή γέφυρα φιλίας, ισότιμης συνεργασίας, αμοιβαίας ασφάλειας, εγγύησης των συνόρων και συνανάπτυξης στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή».

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.