Το “κεφάλι επί πίνακι” του Μυλόπουλου θέλει η ΝΔ – Αποπομπή ή παραίτηση για το σκάνδαλο του ΑΠΘ

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό διώκεται για αγορά κτιρίου με υπερκοστολόγηση κατά 9 εκατ. ευρώ κατά τη θητεία του ως πρύτανης στο Αριστοτέλειο το 2013

Ο Γιάννης Μυλόπουλος
Sharing is caring!
0Shares

Το ερώτημα αν προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Αττικό Μετρό ο κ.Γιάννης Μυλόπουλος ή αν προτίθεται ο υπουργός υποδομών να τον αποπέμψει θέτει η Νέα Δημοκρατία, μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς Θεσσαλονίκης.

Η δίωξη σε βάρος του κ.Μυλόπουλου αφορά υπόθεση αγοράς κτιρίου από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης υπερκοστολογημένου κατά 9 εκατ. ευρώ, το 2013. Η αγορά έγινε επί πρυτανείας Μυλόπουλου στο ΑΠΘ και μαζί του διώκονται άλλα εννέα άτομα. Η ΝΔ, μάλιστα, επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι ο κ.Μυλόπουλος είναι ο δεύτερος «εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζεται μπλεγμένος σε σοβαρή υπόθεση που ερευνά ηγ Δικαιοσύνη, μετά την πρωτόδικη καταδίκη του προέδρου της ΔΕΗ κ.Παναγιωτάκη, που αποκάλυψε το Πρώτο ΘΕΜΑ.

Η ανακοίνωση της ΝΔ, έχει ως εξής:

«Μετά την αποκάλυψη για την πρωτόδικη καταδίκη του Προέδρου της ΔΕΗ, κ. Παναγιωτάκη, και έτερος εκλεκτός του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται μπλεγμένος σε πολύ σοβαρή υπόθεση που ερευνά η Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον κ. Γιάννη Μυλόπουλο, Πρόεδρο της Αττικό Μετρό και πρώην Πρόεδρο της ΕΡΤ3. Ο κ. Μυλόπουλος, ως πρώην Πρύτανης του Α.Π.Θ., εμφανίζεται να μεθόδευσε την αγορά κτιρίου για το πανεπιστήμιο με καπέλο 9 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την αρχική αποτίμηση που είχε γίνει.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αυτονόητο: έχει ο κ. Μυλόπουλος τη στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί μέχρι τουλάχιστον να διαλευκανθεί αυτή η πολύ σοβαρή υπόθεση; Και αν δεν σκοπεύει να παραιτηθεί μόνος του, μήπως θα πρέπει να τον παραιτήσει ο κ. Σπίρτζης από την νευραλγική θέση στην οποία τον έχει τοποθετήσει; Αναμένουμε μία ξεκάθαρη απάντηση εντός της ημέρας».

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.