Άνω-κάτω η Ένωση Κεντρώων: Παραιτήθηκε από γραμματέας της ΚΟ ο Σαρίδης, θέλει να φύγει και ο Καβάδελλας

Καζάνι που βράζει...

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης
Sharing is caring!
0Shares

Το σίριαλ της ανεξαρτητοποίησης του Γιάννη Σαρίδη από την Ένωση Κεντρώων καλά κρατεί καθώς πριν από λίγο ο συνάδελφός του και βουλευτής Δημήτρης Καβαδέλλας με τον οποίο ο κύριος Σαρίδης συγκρούστηκε και γι’ αυτό οδηγείται εκτός κόμματος, έκανε δήλωση λέγοντας πως προτίθεται να παραιτηθεί ο ίδιος από βουλευτής αν είναι να μείνει ο Γιάννης Σαρίδης.

Στις 13.00 ήταν να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα για να παρθούν αποφάσεις αλλά από το κόμμα άφηναν να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει απαρτία βουλευτών και γι’ αυτό ίσως τα γεγονότα αναβληθούν για την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Γιάννης Σαρίδης ο οποίος παραιτήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων είπε πως θα θέλει πρώτα να μιλήσει με τον πρόεδρο Βασίλη Λεβέντη και μετά να ανακοινώσει τις οριστικές του αποφάσεις.

Τα αίτια

Ο Ιωάννης Σαρίδης

Άνω κάτω έκανε την Ένωση Κεντρώων η δημόσια διαμαρτυρία του βουλευτή του κόμματος Δημήτρη Καβαδέλλα εναντίον των υπευθύνων της ΔΕΘ, οδηγώντας σήμερα στην παραίτηση του Γιάννη Σαρίδη από τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, σε μια προσπάθεια να διαχωρίσει πλήρως τη θέση του και να προασπίσει όπως ο ίδιος τονίζει την ιδιότητα του βουλευτή και τον κοινοβουλευτισμό.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Γιάννη Σαρίδη, ήταν η προ ημερών επιστολή του κ. Καβαδέλλα προς τον Πρόεδρο της Βουλής και κυρίως οι χθεσινές του «κορώνες» μέσα από τη Βουλή, όπου ο ίδιος μίλησε μέχρι και για «παρακράτος» που προσπάθησε να τον «φιμώσει» για να μην καταγγείλει μέσα από την έκθεση το «ξεπούλημα» της Μακεδονίας, αλλά και η «σιωπή» της ηγεσίας του κόμματος γι’ αυτή τη συμπεριφορά.

Ο κ. Σαρίδης αποφάσισε να παραιτηθεί χθες από τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. της Ένωσης Κεντρώων, προκειμένου να καταδείξει την κάθετη διαφωνία του με τη συμπεριφορά του Δημήτρη Καβαδέλλα την οποία χαρακτηρίζει «θλιβερή», αφήνοντας εναντίον του αιχμές περί έλλειψης σοβαρότητας.

«Αιτία της απόφασής μου, κύριε Πρόεδρε, αποτελεί το πρόσφατο δυσάρεστο περιστατικό κατά της διάρκεια της ΔΕΘ, αλλά κι η ακόμη πιο θλιβερή κλιμάκωσή του τις επόμενες μέρες. Η πολιτική μου ευθιξία κι η διπλή ιδιότητά μου, του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης και του Γραμματέα της Κ.Ο, με υποχρεώνουν να αναλάβω μερίδιο της ευθύνης», τονίζει στην επιστολή του προς τον Βασίλη Λεβέντη ο κ. Σαρίδης.

Στη, δε, επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, σημειώνει ότι: «Δυστυχώς κύριες Πρόεδρε, οι προαναφερθείσες ενέργειες του συνάδελφου, κ. Καβαδέλλα οι οποίες έγιναν ενώ κατείχα τη θέση του Γραμματέως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, παρόλο που δεν έπληξαν το Κοινοβούλιο εν γένει φοβάμαι ότι στιγματίζουν τη βουλευτική ιδιότητα στα μάτια μερίδας της κοινής γνώμης. Ελπίζω πως με την ενέργειά μου αυτή θα συμβάλλω στην προστασία του Κοινοβουλευτισμού στη χώρα μας, σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων για το μέλλον της Δημοκρατίας μας».

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.