Ο Τραμπ πρότεινε στην Ισπανία να χτίσει τείχος στη… Σαχάρα

Για να προστατευτεί από τους μετανάστες!

Sharing is caring!
0Shares

Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως θεωρεί την πολιτική του για την ανοικοδόμηση ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, ως ένα από τα πιο σπουδαία χαρτιά του και τόλμησε να το προτείνει στην ισπανική κυβέρνηση κάτι αντίστοιχο στην έρημο της Σαχάρας, προκειμένου να αντιμετωπίσει την μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Τζοζέπ Μπορέλ, πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου, αποκάλυψε την συζήτηση αυτή την εβδομάδα, εξηγώντας πως ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε την κατασκευή ενός τείχους μήκους 4.800 χιλιομέτρων στην έρημο.

«Τα σύνορα της Σαχάρας δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερα από τα δικά μας σύνορα με το Μεξικό» δήλωσε σύμφωνα με τον ίδιο, προφανώς αγνοώντας το μέγεθος της ερήμου.

Επίσης, η πρόταση αυτή είναι μάλλον ανεφάρμοστη καθώς στη Σαχάρα, η Ισπανία κατέχει μόνο δύο μικρούς θύλακες στη Βόρεια Αφρική – τη Θέουτα και τη Μελίγια – και ένα τέτοιο τείχος θα πρέπει να χτιστεί σε ξένο έδαφος.

Ο Μπορέλ είπε την ιστορία αυτή σε μια εκδήλωση στη Μαδρίτη αυτή την εβδομάδα, και φυσικά έγινε θέμα σε όλα τα ισπανικά μέσα.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτό μας μετέφερε ο υπουργός, αλλά δεν θα κάνουμε περαιτέρω σχόλια για τις παρατηρήσεις του», δήλωσε Ισπανός εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο υπουργός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πότε έγινε η συζήτηση αυτήν με τον Τραμπ, αλλά πιστεύεται ότι έγινε τον Ιούνιο όταν ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον για την επίσκεψη του βασιλιά και της βασίλισσας της Ισπανίας στον Λευκό Οίκο.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.