Φ. Γεννηματά: Είναι κόλαση η Μόρια, η κυβέρνηση απέτυχε

Τεράστιες ευθύνες για το αδιέξοδο που ζει το νησί της Λέσβου καταλόγισε στην κυβέρνηση η Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά συνομιλεί με προσφυγόπουλα κατά την επίσκεψή της στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018. Τη Λέσβο επισκέπτεται σήμερα η Φ. Γεννηματά. Μεταβεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, και στη συνέχεια συναντήθηκε με την περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου και τον δήμαρχο Λέσβου, τέλος θα ξεναγηθεί στο Μουσείο Βρανά και το βράδυ θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση σε ξενοδοχείο της Μυτιλήνης. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
Sharing is caring!
0Shares

«Η κατάσταση εδώ στη Μόρια είναι τραγική. Είναι κόλαση. Και ας την αποκαλεί η κυβέρνηση απλά μια δύσκολη κατάσταση» ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά η οποία επισκέφθηκε επισκέφθηκε την Παρασκευή το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο.

Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε πως η κυβέρνηση απέτυχε κάνοντας λόγο για τεράστιες ευθύνες για το αδιέξοδο που ζει το νησί.

«Είχαμε προσφυγική κρίση, την έκανε ανθρωπιστική. Έχει τεράστιες ευθύνες για το αδιέξοδο που ζει το νησί. Η τοπική κοινωνία υποφέρει και χιλιάδες παιδιά κινδυνεύουν στα κέντρα υποδοχής. Θυσιάζουν τα νησιά για πολιτικές σκοπιμότητες» είπε για να προσθέσει.

«Αυτό που βλέπουμε σήμερα εδώ είναι αποτέλεσμα των συμφωνιών του κ. Τσίπρα για το μεταναστευτικό. Και βέβαια της ανικανότητας τους να διαχειριστούν με διαφάνεια τους σημαντικούς πόρους που διέθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιβάλλεται άμεση αποσυμφόρηση των νησιών.

Τώρα πριν είναι αργά. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης κατάπιαν τη γλώσσα τους γι αυτό μπροστά στους Ευρωπαίους. Χορτάσαμε γενικότητες».

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι «τα σύνορά μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Τα νησιά μας είναι έδαφος και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται λες και είναι τρίτη χώρα».

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.