Κομισιόν: Παραπομπή της Πολωνίας για αμφιλεγόμενη δικαστική μεταρρύθμιση

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Sharing is caring!
0Shares

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε αυτή την εβδομάδα να παραπέμψει την Πολωνία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις δικαστικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες, σύμφωνα με την ΕΕ, απειλούν την ανεξαρτησία του πολωνικού δικαστικού συστήματος, δήλωσε υψηλόβαθμος κοινοτικός αξιωματούχος.

Η Πολωνία θα παραπεμφθεί στο Δικαστήριο της ΕΕ για τη μεταρρύθμιση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Η Βαρσοβία υποστηρίζει πως οι αλλαγές είναι νόμιμες.

Η κίνηση της Επιτροπής είναι το τρίτο βήμα σε μια μακρά διαδικασία για επιβολή κυρώσεων στα κράτη μέλη που παραβιάζουν την κοινοτική νομοθεσία.

Η διαδικασία έχει σκοπό να ασκήσει πίεση στα κράτη μέλη και θα μπορούσε να καταλήξει στην επιβολή οικονομικών κυρώσεων, αν και κάτι τέτοιο συμβαίνει σπάνια.

«Η Κομισιόν είχε πάρει την απόφασή της αλλά μετέθεσε την ανακοίνωσή της για τη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου ώστε να μην επηρεαστεί μια άτυπη σύνοδος κορυφής των ηγετών της ΕΕ στην Αυστρία αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.