Δήμος Θεσσαλονίκης: Να εξαιρεθούν αιγιαλοί, μνημεία, δασικές εκτάσεις από το υπερταμείο

Η δημοτική Αρχή, τονίζει ότι «αναμένει με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο θέμα αυτό και θεωρεί δεδομένο ότι μνημεία, χώροι πολιτιστικής κληρονομιάς και μουσεία δεν θα μεταβιβαστούν τελικά στο Υπερταμείο»

Sharing is caring!
0Shares

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, έπειτα από τις εξελίξεις με τα 10.119 ακίνητα που μεταβιβάστηκαν στο υπερταμείο, εξέδωσε -έστω και με καθυστέρηση- ανακοίνωση.

Ο δήμος αναμένει την εξαίρεση από τη μεταβίβαση όσα ακίνητα ρητά εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του νόμου (αιγιαλός, μνημεία, δασικές εκτάσεις, κ.ά.).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το ζήτημα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την ένταξη μνημείων πολιτισμού και πολιτιστικής κληρονομιάς στη λίστα των υπό μεταβίβαση ακινήτων στο Υπερταμείο, μεταξύ των οποίων και μνημεία ή ακόμα και τοπόσημα της Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει από σχετικά δημοσιεύματα, παρακολουθεί στενά η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Από ενημέρωση που είχε η δημοτική Αρχή από τους αρμόδιους φορείς καθώς και από τις ανακοινώσεις του ΥΠΠΟΑ και της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο), προκύπτει ότι η διαδικασία της μεταβίβασης είναι σε εξέλιξη και δεν έχει περατωθεί ακόμη, καθώς μένει ο επανέλεγχος όλων των ακινήτων που εντάχθηκαν στην εν λόγω λίστα, προκειμένου να εξαιρεθούν από τη μεταβίβαση όσα ακίνητα ρητά εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του νόμου (αιγιαλός, μνημεία, δασικές εκτάσεις, κ.ά.).

Η δημοτική Αρχή αναμένει με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο θέμα αυτό και θεωρεί δεδομένο ότι μνημεία, χώροι πολιτιστικής κληρονομιάς και μουσεία δεν θα μεταβιβαστούν τελικά στο Υπερταμείο, αλλά θα παραμείνουν δημόσια περιουσία προς τέρψιν και όφελος των πολιτών και της χώρας.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.