Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης: Ροτόντα, Καυτανζόγλειο, Ν. Γεννηματά, Γεντί Κουλέ στη λίστα της ντροπής

Ολη η παραλιακή λεωφόρος από το Λ. Πύργο μέχρι και την εκκλησία Μεθοδίου-Κυρίλλου, η οποία εκκλησία, επίσης συμπεριλαμβάνεται στη λίστα

Υπερταμείο Γεντί Κουλέ
Sharing is caring!
0Shares

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης, δεν έχει σταματήσει την έρευνά της σε σχέση με τα ακίνητα της Θεσσαλονίκης που μεταφέρθηκαν στο Υπερταμείο. Από τη σημερινή έρευνα, βρέθηκαν στη λίστα, η Ροτόντα, το Καυτανζόγλειο, το Νοσοκομείο Γεννηματά, οι φυλακές του Γεντί Κουλέ, Το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό Μουσείο, το Νοσοκομείο Γεννηματά, η Εκκλησία της Παναγίας Αχειροποιήτου, όλο το Καυτατζόγλειο Στάδιο, όλη η περιοχή των παλιών βυρσοδεψείων,τα Δυτικά τείχη της πόλης από Βαρδάρη μέχρι Αγ. Δημητρίου, τα τείχη της Ακροπόλεως με τον περιβάλλοντα χώρο, όλο το πάρκο κατά μήκος της Εθν. Αμύνης, από το Ν. Γεννηματά μέχρι την Εγνατία οδό, η ΥΦΑΝΕΤ, η Εκκλησία των 12 Αποστόλων στην οδό Κάλβου, τμήμα του παλιού και του νέου σιδηροδρομικού σταθμού, η περιοχή «Λαχανόκηποι», που ανήκει στο Δήμο Θεσσαλονίκης, όλη η παραλιακή λεωφόρος από το Λ. Πύργο μέχρι και την εκκλησία Μεθοδίου-Κυρίλλου, η οποία εκκλησία, επίσης συμπεριλαμβάνεται στη λίστα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης, συνεχίζει την έρευνά της σε σχέση με τα ακίνητα της πόλης μας, που μεταφέρθηκαν στο Υπερταμείο, με το ΦΕΚ 2320/19-6-2018, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι φορείς, οι σύλλογοι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η κοινωνία της πόλης και να συγκροτηθεί ένα μεγάλο κοινωνικό κίνημα που θα σταματήσει την εκχώρηση, την υποθήκευση και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, και της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ένα μέρος των ακινήτων, εξαιρετικά σημαντικών, των οποίων τα ΚΑΕΚ δε δημοσιεύουμε, αλλά έχουμε στη διάθεση οποιουδήποτε θέλει να επιβεβαιώσει την έρευνά μας, είναι τα παρακάτω:

· Η Ροτόντα

· Το Αρχαιολογικό Μουσείο

· Το Βυζαντινό Μουσείο

· Το Νοσοκομείο Γεννηματά

· Η Εκκλησία της Παναγίας Αχειροποιήτου

· Όλο το Καυτατζόγλειο Στάδιο

· Οι Φυλακές Γεντί Κουλέ και όλος ο περιβάλλοντας χώρος

· Όλη η περιοχή των παλιών βυρσοδεψείων

· Τα Δυτικά τείχη της πόλης από Βαρδάρη μέχρι Αγ. Δημητρίου

· Τα τείχη της Ακροπόλεως με τον περιβάλλοντα χώρο

· Όλο το πάρκο κατά μήκος της Εθν. Αμύνης, από το Ν. Γεννηματά μέχρι την Εγνατία οδό

· Η ΥΦΑΝΕΤ

· Η Εκκλησία των 12 Αποστόλων στην οδό Κάλβου

· Τμήμα του παλιού και του νέου σιδηροδρομικού σταθμού

· Η περιοχή «Λαχανόκηποι», που ανήκει στο Δήμο Θεσσαλονίκης

· Όλη η παραλιακή λεωφόρος από το Λ. Πύργο μέχρι και την εκκλησία Μεθοδίου-Κυρίλλου, η οποία εκκλησία, επίσης συμπεριλαμβάνεται στη λίστα.

Οι φωτογραφίες είναι από τη σημερινή αναζήτηση της Λαϊκής Ενότητας στο κτηματολόγιο

 

 

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.