Συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος σωφρονιστικού υπαλλήλου

Kαταγγέλλει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων

Sharing is caring!
0Shares

Συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος σωφρονιστικού υπαλλήλου, ο οποίος συμμετείχε στην προσπάθεια σύστασης Σωματείου Υπαλλήλων στην αγροτική φυλακή Αγιάς Χανίων Κρήτης, καταγγέλλει, με σημερινή ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ο επίμαχος σωφρονιστικός υπάλληλος δεν τιμωρήθηκε μόνο με στέρηση μισθού από τη διευθύντρια της φυλακής, αλλά μετατέθηκε σε όμορη φυλακή.

Ακόμη, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «οι συνδικαλιστικές διώξεις υπαλλήλων θέτουν σε σοβαρότατη αμφισβήτηση την ελευθερία της απρόσκοπτης συνδικαλιστικής δράσης, όπως αυτή ορίζεται και προστατεύεται τόσο από το Σύνταγμα, όσο και από την εγχώρια, αλλά και διεθνή νομοθεσία».

Τέλος, η Ομοσπονδία καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, «να παρέμβει άμεσα και να βάλει επιτέλους έναν φραγμό σε όλη αυτήν την κατάντια, να σταματήσει την υποχρεωτική μετακίνηση του συναδέλφου μας, ούτως ώστε να προστατευθεί έμπρακτα η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση».

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.