Εισαγγελέας ζητάει την παραπομπή του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΡ

Για τρίτη φορά αντιμέτωπος με κρίση του Συμφ. Εφετών ο Ανδρέας Γεωργίου

Sharing is caring!
0Shares

Για μία ακόμη φορά αντιμέτωπος με το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης είναι ο Ανδρέας Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ μετά την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος ζητεί από το δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή του σε δίκη.

Μετά από δυο απαλλακτικά βουλεύματα και δυο αναιρέσεις από τον Άρειο Πάγο, η υπόθεση Γεωργίου επέστρεψε στο συμβούλιο Εφετών, το οποίο και θα έχει τον τελευταίο λόγο, για το εάν τελικά ο Ανδρέας Γεωργίου καθίσει στο εδώλιο για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Μία κατηγορία, που συνδέεται με τις καταγγελίες για σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος του 2009, προκειμένου να μπει η Ελλάδα σε μνημονιακή τροχιά, λαμβάνοντας μέτρα σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής. Σύμφωνα με την υπεράσπιση του κ. Γεωργίου, ο εισαγγελικός λειτουργός δεν έλαβε καταθέσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, οι οποίοι βεβαιώνουν την ορθότητα μέτρησης του ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ, αλλά υιοθέτησε τις καταγγελίες των πρώην μελών του ΔΣ της αρχής, οι οποίες άνοιξαν άλλωστε και την επίμαχη έρευνα.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.