Γ. Μαγκριώτης: Νέος “κυκλώνας” αερολογίας του Τζιτζικώστα για το ΕΣΠΑ και την ανάπτυξη

¨Και πάλι θα μείνουν τα πανηγύρια, οι ακριβές δημόσιες σχέσεις και η ατελείωτη προπαγάνδα"

Ο Γιάννης Μαγκριώτης
Sharing is caring!
0Shares

Ο Γιάννης Μαγκριώτης στην προσωπική του σελίδα στο facebook, σχολίασε τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα για το ΕΣΠΑ τονίζοντας ότι είναι ένας νέος “κυκλώνας” αερολογίας.
Αναλυτικά όσα έγραψε ο κ. Μαγκριώτης:

“Ο Μεσογειακός κυκλώνας “Ζορμπάς” δεν ήρθε στον Θερμαϊκό, όμως οι συχνές δηλώσεις αρμοδίων χωρίς αντίκρυσμα αλήθειας, δημιουργούν συχνά “τοπικούς κυκλώνες αερολογίας”.
Σε μακροσκελή ανακοίνωση, όπου σκοπίμως ‒όπως πάντα‒ μπερδεύει τους αριθμούς και τα προγράμματα, για να μη γίνεται εύκολα κατανοητή η αλήθεια, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρεται στην αξιοποίηση του Ε΄ ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και πανηγυρίζει πάλι.
Θυμίζω ότι δηλώνει πρωταθλητής στις απορροφήσεις του προηγούμενου ΕΣΠΑ, όταν από τα περίπου 1,45 δισ. ευρώ που δόθηκαν από την ΕΕ στην Περιφέρεια, τελικά, απορρόφησε περίπου το 50% μόνο ‒ και από αυτά περίπου το 25% τα χρησιμοποίησαν οι εταιρείες του υπουργείου Υποδομών, Εγνατία ΑΕ και Αττικό Μετρό, για τους κόμβους της δυτικής περιφερειακής και το μετρό.
Φυσικά το αποτύπωμα ανάπτυξης και απασχόλησης δύσκολα κάποιος μπορεί να το διακρίνει.
Στην ανακοίνωσή του για την αξιοποίηση του Ε΄ ΕΣΠΑ αναφέρει:
«Πόροι 140 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατευθύνονται το αμέσως επόμενο διάστημα σε δράσεις έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας».
Δηλαδή, μέχρι σήμερα, που έχει περάσει περίπου το 70% του χρόνου υλοποίησης του Ε΄ ΕΣΠΑ (2013-2020), δεν έχουν αξιοποιηθεί οι σημαντικοί αυτοί πόροι που μας έδωσε η ΕΕ για την ανάπτυξη και την απασχόληση, αλλά κατά τα άλλα κερδίζει βραβεία ανάπτυξης…
Όσοι γνωρίζουν τις διαδικασίες του ΕΣΠΑ, και τις μεγάλες αβελτηρίες της ηγεσίας της Περιφέρειας, καταλαβαίνουν ότι οι περισσότεροι πόροι και πάλι θα χαθούν.
Και πάλι θα μείνουν τα πανηγύρια, οι ακριβές δημόσιες σχέσεις και η ατελείωτη προπαγάνδα”.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.