30/09/2013 – 30/09/2018: Πέντε χρόνια μποϊκοτάζ στα προϊόντα της Coca Cola

Πέντε χρόνια από τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων από το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης

Sharing is caring!
0Shares

“Πέρασαν κιόλας πέντε χρόνια;” ήταν η ερώτηση του newreport.gr προς απολυμένο της Coca Cola από το πρώην εργοστάσιο, νυν αποθήκη στη Θεσσαλονίκη.

“Πέρασαν πέντε χρόνια αγώνων και θα συνεχίσουμε αν χρειαστεί κι άλλα 105 χρόνια μέχρι να δικαιωθούμε. Είμαστε αποφασισμένοι να μη σταματήσουμε έως ότου ανοίξει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και επιστρέψουμε όλοι στις δουλειές μας”, ήταν η αφοπλιστική απάντηση που λάβαμε.

Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να επεκταθούμε στο θέμα, το οποίο η κοινωνία όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρης της χώρας, γνωρίζει πολύ καλά.

Γνωρίζει για τις περισσότερες από 2.500 απολύσεις που έγιναν από την πολυεθνική.

Γνωρίζει για τα συνολικά επτά κλειστά εργοστάσια ανά την επικράτεια.

Γνωρίζει τι εστί “μποϊκοτάζ”, έμαθε και συμμετέχει στο σύνθημα “ούτε γουλιά coca cola, fanta, sprite, amita, νερό αύρα”.

Και όλα τα παραπάνω, με πολλές δικαστικές διαμάχες από τα golden boys της πολυεθνικής κατά εργαζομένων. Οι δικαστικές διαμάχες συνεχίζονται με αποκορύφωμα την οικονομική απαίτηση της Coca Cola προς τους εργαζόμενους, από τους οποίους ζητάει αποζημίωση ενός εκατομμυρίου και ενός ευρώ, για το μποϊκοτάζ!

Το σάιτ μας έχει ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα των απολύσεων, των δικαστικών “μαχών” και κυρίως με τον αγώνα των απολυμένων να κάνουν γνωστό απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, το μποϊκοτάζ.

Όσον αφορά την 30ή Σεπτεμβρίου 2013, την ημέρα που έγιναν μαζικές απολύσεις εργαζομένων -όπου σήμερα συμπληρώνονται πέντε χρόνια- με επίδοση απολύσεων με δικαστικούς κλητήρες στα σπίτια τους, την ώρα που οι ίδιοι εργάζονταν, ενδεικτική είναι η ανάρτηση αλληλέγγυου των απολυμένων της coca cola στα social media…

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.