Θεσσαλονίκη: Μια τοπική κοινωνία κατηγορείται ως εγκληματική οργάνωση, συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Δικαστικό Μέγαρο

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το κίνημα και πιο συγκεκριμένα 21 αγωνιστές διώκονται κακουργηματικά για τον εμπρησμό του εργοταξίου της Ελληνικός Χρυσός στις 17 Φλεβάρη του 2013

Δίκη για Σκουριές
Sharing is caring!
0Shares

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 09.00 το πρωί έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν μέλη της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, άνθρωποι που στάθηκαν δίπλα στην τοπική κοινωνία που δικάζεται γιατί προσπάθησε να προστατέψει το περιβάλλον, τον τόπο της το χωριό της, συλλογικότητες, εργαζόμενοι.

“Στη 1/10 9:00 πμ όλοι στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης!!

Μια υπόθεση στην οποία η τοπική κοινωνία της Χαλκιδικής κατηγορείται ως εγκληματική οργάνωση επειδή υπερασπίστηκε τον τόπο της απέναντι στα καταστροφικά σχέδια της Ελντοράντο.

Μετά από μια σειρά βίαιων προσαγωγών, απαγωγών, παράνομης λήψης DNA, πολύμηνων προφυλακίσεων, 21 συναγωνιστές μας με στημένες και έωλες κατηγορίες οδηγούνται με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης στα δικαστήρια την Δευτέρα στη 1/10.

Θα είμαστε όλοι εκεί
Κανένας μόνος!”, αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το κίνημα και πιο συγκεκριμένα 21 αγωνιστές διώκονται κακουργηματικά για τον εμπρησμό του εργοταξίου της Ελληνικός Χρυσός στις 17 Φλεβάρη του 2013. Εννέα κακουργήματα βαραίνουν το κατηγορητήριο, μεταξύ αυτών η απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών.
Η σύνταξη αυτού του κατηγορητηρίου, είχε ως συνέπεια να προφυλακιστούν τον Απρίλη και τον Ιούλη του 2013 τέσσερις αγωνιστές για διάστημα έξι μηνών. Το εισαγγελικό βούλευμα είναι αποκαλυπτικό καθώς ράβει και ξηλώνει με βάση τηλεφωνικές κλήσεις. Είτε σήκωσες, είτε δε σήκωσες εκείνο το βράδυ ή το επόμενο πρωί το τηλέφωνό σου είσαι πέραν από ύποπτος και κατηγορούμενος.
Οι διωκόμενοι αναφέρουν ότι αντιλαμβάνονται αυτή τη δίωξη ως μια πολιτική δίωξη και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσουν. Θα βρεθούν ενώπιον του δικαστηρίου προκειμένου να γκρεμίσουν αυτό το σαθρό κατηγορητήριο και να μιλήσουν για τον αγώνα τους.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.