Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Επιτροπής Αγώνα Διανομένων στο ΥΜΑΘ

Και στην Αθήνα έξω από το υπουργείο Εργασίας

Επιτροπή Αγώνα Διανομένων Θεσσαλονίκης
Sharing is caring!
0Shares

Αύριο, Τρίτη 2 Οκτωβρίου, στις 11.00 θα υπάρξει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πρώην ΥΜΑΘ από την Επιτροπή Αγώνα Διανομένων. Ο λόγος της διαμαρτυρίας είναι τα δεκάδες εργατικά δυστυχήματα και την παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στον κλάδο, τα προβλήματα που παρουσιάζονται για το ζήτημα των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στον Επισιτισμό και κυρίως στην εφαρμογή τους (ανασφάλιστη εργασία, υποασφάλιση, κλοπή των δώρων, αργιών, νυχτερινών κτλ) και τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα των 3 συναδέλφων διανομέων φαγητού για την επαναπρόσληψη τους, που απολύθηκαν παράνομα και καταχρηστικά από την ασύδοτη εργοδοσία στο πατσατζίδικο «Τσαρούχας».

Να σημειωθεί πως και στην Αθήνα θα υπάρξει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων στο υπουργείο Εργασίας

Συνάδελφοι –ισσες με τις δεκάδες μοτοπορείες, παραστάσεις διαμαρτυρίας κτλ, τον αγώνα μας στον δρόμο, καταφέραμε να αναδείξουμε τα προβλήματα μας και να εξαναγκάσουμε ΜΜΕ και υπευθύνους να ασχοληθούν με αυτά:

1. Τα δεκάδες εργατικά δυστυχήματα – δολοφονίες και την παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στον κλάδο μας.

2. Τα προβλήματα που παρουσιάζονται για το ζήτημα των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στον Επισιτισμό και κυρίως στην εφαρμογή τους (ανασφάλιστη εργασία, υποασφάλιση, κλοπή των δώρων, αργιών, νυχτερινών κτλ).

3. Τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα των 3 συναδέλφων διανομέων φαγητού για την επαναπρόσληψη τους, που απολύθηκαν παράνομα και καταχρηστικά από την ασύδοτη εργοδοσία στο πατσατζίδικο «Τσαρούχας».

Οι δράσεις, οι κινήσεις και ο αγώνας μας είχαν ως αποτέλεσμα:

· Να κλείσουμε συνάντηση στο υπουργείο εργασίας στην Αθήνα, την Τρίτη 2 Οκτώβρη με τον γενικό γραμματέα Α. Νεφελούδη, όπου αντιπροσωπεία συναδέλφων θα θέσουμε όλα τα παραπάνω ζητήματα.

· Βουλευτές της κυβέρνησης ετοιμάζουν επερώτηση στη Βουλή για το ζήτημα των Συμβάσεων Εργασίας, τα αιτήματα μας για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και για το θέμα των απολύσεων στο πατσατζίδικο «Τσαρούχας».

Καλούμε όλους τους συνάδελφους διανομείς φαγητού, τους υπόλοιπους συνάδελφους του Κλάδου (μάγειρες, μπουφετζήδες, σερβιτόρους κτλ), ενόψει της συνάντησης με το γ.γ. του υπουργείου εργασίας:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Τρίτη 11:00 στο υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Τρίτη 11:00 έξω από το υπ. Εργασίας (Αθήνα)”

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.