Αττική: Βγαίνει στο “σφυρί” πρώτη κατοικία συνταξιούχων

Ο συνταξιούχος λόγω σοβαρών οικογενειακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ήρθε σε επικοινωνία με την τράπεζα έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για τον διακανονισμό του δανείου του, χωρίς να υπάρχει θετική απάντηση απ’ την Τράπεζα.

Πλειστηριασμοί ακινήτων
Sharing is caring!
0Shares

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, θα βγει στο “σφυρί” σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία τριμελούς οικογένειας. Να σημειωθεί πως το ζευγάρι είναι συνταξιούχοι και πως το παιδί τους είναι άνεργο και το σπίτι αυτό είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που έχουν.
Το ακίνητο βγάζει σε πλειστηριασμό η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος και ο συνταξιούχος που αναγκάστηκε λόγο σοβαρού προβλήματος υγείας να συνταξιοδοτηθεί ήταν εργαζόμενος στην ΕΤΕ.
Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου η Λαϊκή Ενότητα η αναγκαστική συνταξιοδότηση του με τις διαρκείς περικοπές συντάξεων από τις μνημονιακές πολιτικές, καθιστούν απαγορευτική την αποπληρωμή των δόσεων του δανείου που είχε πάρει το 2008.
Αναλυτικά η καταγγελία της ΛΑΕ:

“Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του στην ΕΤΕ για διακανονισμό του δανείου σύμφωνα με τους δυνατότητες, όχι μόνο έμειναν αναπάντητες, αλλά η τράπεζα αντιπρότεινε εκβιαστικά την καταβολή ποσού των 58.000 ευρώ για να συζητήσει μαζί του .

Η κυβέρνηση και η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ετοιμάζονται να τους «πετάξουν» στο δρόμο την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου

Η ΛΑΕ απαιτεί να ακυρωθεί έστω και την τελευταία στιγμή ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός

Στους πλειστηριασμούς που έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, η Εθνική Τράπεζα εκπλειστηριάζει ένα διαμέρισμα 100 τ.μ., το οποίο είναι η πρώτη κατοικία και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο μιας τριμελούς οικογένειας (δύο συνταξιούχων και ενός άνεργου παιδιού).

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος είναι συνταξιούχος της Εθνικής Τράπεζας. Εξαναγκάστηκε να συνταξιοδοτηθεί λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. Η αναγκαστική συνταξιοδότηση του με τις διαρκείς περικοπές συντάξεων από τις μνημονιακές πολιτικές, καθιστούν απαγορευτική την αποπληρωμή των δόσεων του δανείου που είχε πάρει το 2008.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του στην ΕΤΕ για διακανονισμό του δανείου σύμφωνα με τους δυνατότητες, όχι μόνο έμειναν αναπάντητες, αλλά η τράπεζα αντιπρότεινε εκβιαστικά την καταβολή ποσού των 58.000 ευρώ για να συζητήσει μαζί του.

Ο συνταξιούχος λόγω σοβαρών οικογενειακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ήρθε σε επικοινωνία με την τράπεζα έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για τον διακανονισμό του δανείου του, χωρίς να υπάρχει θετική απάντηση απ’ την Τράπεζα. Το παράδειγμα αυτό είναι αντιπροσωπευτικό της κοινωνικής αναλγησίας που έχει επιβληθεί από την μνημονιακή κυβέρνηση και τις τράπεζες.

Η αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, το κόψιμο ρεύματος και του νερού, το κόψιμο των συντάξεων και του αφορολόγητου είναι το «success story» της «μεταμνημονιακής» περιόδου.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί την κυβέρνηση και τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, έστω και την τελευταία να ακυρώσουν τον πλειστηριασμό”.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.