Κινητοποιήσεις από το Σύλλογο Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Β. Ελλάδος: Δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα της πολιτιστικής κληρονομιάς

«Πιστεύουμε ότι σύντομα θα διαπιστώσουμε ότι και άλλοι χώροι σε όλη την Ελλάδα έχουν μεταβιβαστεί στο ΕΤΑΔ»

Sharing is caring!
0Shares

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Β. Ελλάδος λόγω των μεταβιβάσεων αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και Μουσείων στο Υπερταμείο.
Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: “Ψελλίσματα του τύπου «δεν θα πουληθεί κανένας Αρχαιολογικός Χώρος, Μουσείο ή μνημείο» ή «εκ παραδρομής ή απροσεξίας παραχωρήθηκαν» δεν πείθουν κανέναν. Σημειώνει, δε, ότι καθημερινά και όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερα μνημεία και χώροι αποκαλύπτεται ότι είχαν παραχωρηθεί στην ΕΤΑΔ, όπως ο Λευκός Πύργος, η Ροτόντα, τα Βυζαντινά Τείχη της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με πολύ μεγάλη υπομονή και αγωνία περιμέναμε τις ανακοινώσεις και τις εξηγήσεις από την Ηγεσία του ΥΠΠΟΑ σχετικά με τη μεταβίβαση Αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και Μουσείων στην ΕΤαιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Ταυτόχρονα είχαμε την ελπίδα ότι θα διαψεύσει αυτές τις μεταβιβάσεις και ότι όλα αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Δυστυχώς η ηγεσία του ΥΠΠΟΑ όχι μόνο δεν τα διέψευσε, αλλά απεναντίας δημιούργησε και νέα ερωτήματα, ενώ ταυτόχρονα δεν ανακοίνωσε εαν θα προχωρήσει, έστω και τώρα, σε άμεση και οριστική λύση του προβλήματος. Με ψελλίσματα του τύπου «δεν θα πουληθεί κανένας Αρχαιολογικός Χώρος, Μουσείο ή μνημείο» ή «εκ παραδρομής ή απροσεξίας παραχωρήθηκαν», δεν πείθουν κανέναν.

Καθημερινά και όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερα μνημεία και χώροι αποκαλύπτεται ότι είχαν παραχωρηθεί στην ΕΤΑΔ. Μνημεία όπως ο Λευκός Πύργος, η Ροτόντα, τα Βυζαντινά Τείχη της Θεσσαλονίκης. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα διαπιστώσουμε ότι και άλλοι χώροι σε όλη την Ελλάδα έχουν μεταβιβαστεί στο ΕΤΑΔ.

Δυστυχώς η κυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ, δεν ξεπουλά τα ασημικά του κράτους, όπως έκαναν οι άλλες κυβερνήσεις, αλλά τα χρυσαφικά του.

Εμείς οι εργαζόμενοι θα επαγρυπνούμε και θα προστατεύουμε τις Αρχαιότητες και την Πολιτιστική μας κληρονομιά και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να προχωρήσει στο ξεπούλημα της, με οποιοδήποτε τρόπο και αγώνες.

Ζητούμε από την κυβέρνηση:

Α) να καταγραφούν και να δοθούν στη Δημοσιότητα όλες οι Αρχαιότητες και η περιουσία του ΥΠΠΟΑ που μεταβιβάστηκαν στην ΕΤΑΔ.
Β) Νομοθετική ρύθμιση για επιστροφή τους στο ΥΠΠΟΑ.
Γ) Νομοθετική ρύθμιση όλων των άλλων πράξεων (π.χ. παραχώρηση διαχείρισης, εσόδων κτλ.)

Εάν σε εύλογο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε πραγματοποίηση των παραπάνω προτάσεων ώστε να διασφαλιστούν οι Αρχαιότητες και η περιουσία του ΥΠΠΟΑ, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα Σωματεία και την ΠΟΕ ΥΠΠΟ θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις».

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.