Τζανακόπουλος: Δεν δώσαμε εντολή για παρακολούθηση του Λαφαζάνη

«Δεν είναι και πολύ εύστοχη η συγκεκριμένη εξέλιξη από την μεριά όσων έχουν την ευθύνη για την διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Ουδέποτε η ΕΛΑΣ παρακολούθησε την πολιτική δράση του Παναγιώτη Λαφαζάνη»

O υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος
O υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος
Sharing is caring!
0Shares

Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εναντίον του Παναγιώτη Λαφαζάνη και ακόμη τεσσάρων προσώπων που επιχείρησαν να ακυρώσουν πλειστηριασμούς ακινήτων, δεν επιδέχονται αμφισβητήσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «ουδέποτε η Ελληνική Αστυνομία παρακολούθησε την πολιτική δράση» του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Τζανακόπουλος εκλήθη να σχολιάσει το δημοσίευμα στο ΘΕΜΑ της Κυριακής και τις καταγγελίες του Παναγιώτη Λαφαζάνη για παρακολουθήσεις και φακέλωμα όσων συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις κατά των πλειστηριασμών ακινήτων.

«Εδώ τα πράγματα πρέπει να γίνουν πάρα πολύ καθαρά και σαφή» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και εξήγησε: «H ελληνική αστυνομία στο πλαίσιο μιας εισαγγελικής παραγγελιάς για την οποία δεν έχει ευθύνη η διοίκηση, αλλά ευθύνη έχει η δικαστική εξουσία και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης κάλεσε σε απολογία τον κύριο Λαφαζάνη».

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έλαβε σαφείς αποστάσεις από την προκαταρκτική εξέταση εναντίον του κ. Λαφαζάνη και άλλων μελών της Λϊκής Ενότητας και πολιτικών κινήσεων που επιχειρούν να ματαιώσουν τους διενεργούμενους πλειστηριασμούς που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δανειστών και της κυβέρνησης Τσίπρα.
Τζανακόπουλος για παρακολούθηση Λαφαζάνη: Αρνείται την πολιτική ευθύνη

«Δεν θεωρώ ότι είναι και πολύ εύστοχη πάντως η συγκεκριμένη εξέλιξη από την μεριά όσων έχουν την ευθύνη για την διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης» επισήμανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ρίχνοντας τις ευθύνες για τη δίωξη σε βάρος του Παναγιώτη Λαφαζάνη σε Δικαιοσύνη και Αστυνομία.

«Ωστόσο πρέπει να σας πω ότι ουδέποτε η Ελληνική Αστυνομία παρακολούθησε την πολιτική δράση του Παναγιώτη Λαφαζάνη και μάλιστα με τον τρόπο που ισχυρίζεται ο κ. Λαφαζάνης ότι έγινε, με προσπάθεια της πολιτικής του δίωξης.Θα ήμασταν ανόητοι αν προχωρούσαμε σε οποιαδήποτε τέτοια κίνηση» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε: «Αν θέλει να αυτοηρωποιηθεί είναι δικό του ζήτημα και κρίνεται από τον ελληνικό λαό. Εμείς ούτε δώσαμε εντολή ούτε έγινε ποτέ κάποια τέτοιου είδους παρακολούθηση όπως αυτή που ισχυρίζεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης».

Ωστόσο, τα ντοκουμέντα που δημοσίευσε το ΘΕΜΑ από τη δικογραφία σε βάρος του Παναγώτη Λαφαζάνη δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Αξιωματικοί της Ασφάλειας κατέθεσαν οτι παρακολουθούσαν τον κ. Λαφαζάνη κι ακόμη τέσσερα άτομα.

Πηγή: protothema.gr

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.