Γ. Μπουτάρης: Μέχρι τέλη του 2018 τελειώνουμε με τη διαμόρφωση των λεωφορειοδρόμων

"Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2019 θα είμαι δήμαρχος. Πιθανόν να είμαι και μετά"

Ο Γιάννης Μπουτάρης
Sharing is caring!
0Shares

Είμαστε αποφασισμένοι να τελειώσουμε με τη διαμόρφωση των λεωφορειοδρόμων, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να αναπνεύσει η πόλη” δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αναφορικά με τα πασαλάκια που τοποθετούνται σε αρκετούς κεντρικούς δρόμους, εμποδίζοντας την παράνομη στάση και στάθμευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων.
Ο κ.Μπουτάρης, μιλώντας στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, υποστήριξε πως η διαμόρφωση των λεωφορειοδρόμων θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2018, καθώς “τα πασαλάκια είναι μια εξαιρετικά καλή ιστορία για να μπορέσει να βελτιωθεί το κυκλοφοριακό και να ανακουφιστεί η πόλη”.
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών ‘Εργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, τόνισε πως αφότου τοποθετήθηκαν τα πασαλάκια “έχει βελτιωθεί η κυκλοφορία και η διέλευση των λεωφορείων”.
Αναφορικά με τις διαμαρτυρίες που υπάρχουν από επαγγελματίες για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις φορτοεκφορτώσεις των καταστημάτων ο κ.Μπουτάρης υποστήριξε πως λυπάται για τα παράπονα.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πρόσθεσε πως η διοίκηση θα επιδιώξει να διορθώσει κάποια υπαρκτά προβλήματα, ωστόσο “υπάρχει μια συνήθεια που έχει καθιερωθεί και δεν θέλει να αλλάξει τίποτα. Φτάσαμε στο σημείο να υπάρχουν επιμελητήρια και σύλλογοι που λένε ότι (τα οχήματα φορτοεκφόρτωσης) δεν μπορούν να σταθμεύσουν για πέντε λεπτά. Υπάρχει η πρόβλεψη στους κάθετους δρόμους για φορτοεκφορτώσεις και όμως έχουμε αντιρρήσεις”.
Το τελευταίο διάστημα τοποθετήθηκαν ελαστικά κράσπεδα και ανακλαστικοί εύκαμπτοι οριοδείκτες σε πολλούς κεντρικούς δρόμους σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, παρεμβάσεις που γίνονται στο πλαίσιο έργων βιώσιμης αστικής κινητικότητας και χρηματοδοτούνται από τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

“Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2019 θα είμαι δήμαρχος. Πιθανόν να είμαι και μετά”

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 και εάν θα διεκδικήσει εκ νέου το δημαρχιακό θώκο άφησε για μία ακόμη φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου.
“Δεν μ’ ενδιαφέρουν οι εκλογές. Υποχρέωση μου είναι να δουλεύει ο δήμος. Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2019 θα είμαι δήμαρχος. Δεν ξέρω ποιος θα είναι επόμενος δήμαρχος. Είναι πάρα πολύ πιθανό να είμαι κι εγώ αλλά με άλλες συνθήκες, γιατί το εκλογικό σύστημα δημιουργεί αυτές τις νέες συνθήκες. Μέχρι τότε θα είμαι δήμαρχος και θα δουλεύω όπως ξέρω να δουλεύω”, δήλωσε ο κ.Μπουτάρης στο περιθώριο της συζήτησης του θέματος για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, άσκησε έντονη κριτική στη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη καταλογίζοντας έλλειψη δημοκρατικότητας, συνεργατικού πνεύματος, εμπνεύσεως και εκσυγχρονισμού.
Ο κ.Καλαφάτης, στη διάρκεια της συζήτησης για το θέμα του Οργανισμού, διαπίστωσε “δυσκολία, από πλευράς διοίκησης, να πείσει ακόμη και τους συμβούλους της παράταξης “Πρωτοβουλίας” να πείσει πόσο αποτελεσματική είναι αυτή η προσπάθεια. Πρώτο σημείο, υπάρξει έλλειψη συνεργατικού πνεύματος. Για μια παράταξη όπως η “Πρωτοβουλία” που υποτίθεται ότι βασικός παράγοντας ύπαρξής της είναι η συνεργασία, αυτό αποδεικνύεται κενό γράμμα. Δεν υπήρξε καμία διαβούλευση”.
Με αφορμή την τοποθέτηση του κ.Καλαφάτη, ο δήμαρχος στάθηκε σε μέλη της παράταξής του που εκφράζουν διαφορετικές απόψεις και χαρακτηριστικά για τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλο, είπε πως “αποστασιοποιήθηκε για προσωπικούς λόγους λόγω συμφέροντος”.
Στη συνέχεια, ο κ.Αβραμόπουλος πήρε το λόγο επί προσωπικού λέγοντας πως “έχω αποφασίσει να μην παρακολουθώ τον δήμαρχο στις απαξιωτικές εκρήξεις του προς τους συναδέλφους και το λαό της Θεσσαλονίκης” και προσθέτοντας πως “για πολλοστή φορά ο κ.Μπουτάρης είπε ότι αποχώρησα για λόγους προσωπικού συμφέροντος. Εάν δεν αντιλαμβάνεται το βάρος των λέξεων και εκτοξεύει με συνείδηση τη μομφή εναντίον μου είναι ένας ασυγχώρητος συκοφάντης”.

Επαφές για τα ακίνητα που εκχωρούνται στο Υπερταμείο θα επιδιώξει στην Αθήνα ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, θα έχει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου, και την ίδια ημέρα θα επιδιώξει επαφές στην Αθήνα για το θέμα της λίστας των υπό μεταβίβαση ακινήτων στο Υπερταμείο.

“Δεν είναι δυνατόν η Ροτόντα και εκκλησίες που είναι μνημεία της Unesco να ενταχθούν στο Υπερταμείο”, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Παράλληλα ο κ.Μπουτάρης υπογράμμισε πως στη λίστα “περιλαμβάνονται και τα ακίνητα της Α’ προβλήτας του λιμανιού που έχουν παραχωρηθεί στο δήμο. Δεν πρόκειται για να μείνουμε άπραγοι σε αυτή τη διαδικασία”.

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και βουλευτής, Σταύρος Καλαφάτης, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και τονίζοντας πως “δεν πρόκειται για ένα – δύο λάθη αλλά για μια λίστα χώρων και οικοπέδων. Να κινήσει γη και ουρανό ο δήμαρχος για να δούμε τι έχει γίνει με τα ακίνητα”.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”, Ρία Καλφακάκου, απαντώντας στον Σταύρο Καλαφάτη είπε πως “θα απογοητευτεί και αυτός και η παράταξη του και το κόμμα του. Δεν πρόκειται να πουληθεί η περιουσία που είναι πολιτιστική κληρονομιά”.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.