24ωρη απεργία την Πέμπτη στον ΟΑΣΘ – Για φιλετοποίηση και αυταρχισμό κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι

Sharing is caring!
0Shares

Νέα προβλήματα δημιουργούνται με τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, καθώς την απόφαση να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία από αύριο Πέμπτη πήραν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, αντιδρώντας στην τροπολογία που κατατέθηκε χθες, μέσω της οποίας εκχωρείται μέρος του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Από σήμερα οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 19.00 μέχρι και το πέρας της βάρδιας, ενώ αύριο θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, με προσωπικό ασφαλείας να πραγματοποιεί ορισμένα δρομολόγια.

Η τροπολογία

Η τροπολογία κατατέθηκε χτες το βράδυ στο σχέδιο νόμου “Θέματα υδατοδρομίων, αστικών οδικών μεταφορών και λοιπές διατάξεις” και επιτρέπει ουσιαστικά “να εκτελούνται αστικά ή υπεραστικά δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ ή από τους ΟΤΑ ή από οδικό μεταφορέα επιβατών με την υπογραφή σύμβασης μεταξύ ΟΣΕΘ και ΚΤΕΛ ή άλλου φορέα”.

Σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου των εργαζομένων, πραγματοποίησε συνεδρίαση, προκειμένου να συζητήσει και το συγκεκριμένο θέμα.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το Συνδικάτο έκανε λόγο για φιλετοποίηση και εκχώρηση του αστικού έργου στο ΚΤΕΛ ΑΕ και σε άλλους ιδιώτες.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, καταγγέλλουν για αυταρχισμό τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος όπως τονίζουν δεν έκανε διάλογο με τους εργαζόμενους.

Παράλληλα χαρακτηρίζουν την τροπολογία πρόχειρη, ακατανόητη και ανεδαφική, ενώ τονίζουν ότι θα επιδεινώσει τα υπάρχοντα προβλήματα και θα αύξηση το κόστος μετακίνησης των επιβατών.

Οι εργαζόμενοι διαφωνούν με την προσπάθεια επαναϊδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης που πριν έναν χρόνο κρατικοποιήθηκαν.

Ο Υπουργός και η διοίκηση του ΟΑΣΘ όπως καταγγέλλουν απέτυχαν να προωθήσουν μέτρα και πολιτικές για τη βελτίωση και ορθολογική λειτουργία του Οργανισμού.

Ακόμα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ ζητούν την παρέμβαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ καλούν και τα κόμματα της Βουλής να αποτρέψουν την ψήφιση της προτεινόμενης τροπολογίας.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ ζητάνε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη να αποσύρει την τροπολογία.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.