Κωλοτούμπα από υπουργείο Μεταφορών – Δεν παραχωρούνται γραμμές στα ΚΤΕΛ!

Για προχειρότητα κάνει λόγο ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ

Sharing is caring!
0Shares

Πολιτική κωλοτούμπα έχουμε με το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για τις αστικές συγκοινωνίες, καθώς ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας, μιλώντας στην ΕΡΤ, υπεραμύνθηκε του σχεδίου εκχώρησης μέρους των περιαστικών δρομολογίων του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ.

Ο κ. Βούρδας κατηγόρησε τους εργαζομένους για λαϊκισμό, τονίζοντας πως δεν πραγματοποιείται καμία εκχώρηση γραμμής σε ιδιώτες.

«Πρόκειται για έναν ολιστικό ανασχεδιασμό των αστικών συγκοινωνιών σε όλη τη χώρα που θα λειτουργήσει προς όφελος του επιβατικού κοινού», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, μιλώντας επίσης στην ΕΡΤ3, έκανε λόγο για προχειρότητα από πλευράς κυβέρνησης, σημειώνοντας πως δεν είχε προηγηθεί καμία διαβούλευση.

«Εντελώς ξαφνικά, μέσα στη νύχτα αποφάσισαν να δώσουν μέρος του έργου του ΟΑΣΘ σε ιδιώτες. Δεν μας ρώτησε κανείς, δεν μας ενημέρωσαν ποιες γραμμές θα εκχωρηθούν, ποιοι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στα ΚΤΕΛ και υπό ποιο καθεστώς. Η προχειρότητα στο μεγαλείο της. Δεν δεχόμαστε να μείνουμε άνεργοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσερμενίδης. Ο ίδιος ανέφερε πως κατά την αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων θα ανακοινωθούν ποιες γραμμές εκχωρούνται και θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων. Υπενθυμίζεται ότι στις 7 απόψε τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ τραβούν χειρόφρενο μέχρι τη λήξη της βάρδιας και αύριο θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία με προσωπικό ασφαλείας.

Κανονικά τα δρομολόγια για αεροδρόμιο και ΑμΕΑ

Τα δρομολόγια της νυχτερινής λεωφορειακής γραμμής N1 KTEΛ – Αεροδρόμιο καθώς και η υπηρεσία μετακίνησης των ΑμΕΑ θα πραγματοποιηθούν κανονικά σήμερα και αύριο, παρά τη στάση εργασίας και την 24ωρη απεργία που ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι, ανακοίνωσε ο ΟΑΣΘ.

«Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι, λόγω των κινητοποιήσεων που αποφάσισε το Συνδικάτο Εργαζομένων του Οργανισμού, σήμερα Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, από τις 19:00 και μέχρι τη λήξη της βάρδιας καθώς και αύριο Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με προσωπικό ασφαλείας», αναφέρει ο Οργανισμός.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.