Πρόεδρος της ΟΛΜΕ: Θα πρέπει να είναι εκτός σχολείων οι πολυεθνικές εταιρείες

"Έχουμε ένα πρόβλημα, ότι τα τελευταία χρόνια της κρίσης είχαμε μεγάλη υποχρηματοδότηση της Παιδείας"

Sharing is caring!
0Shares

Την άποψη ότι την αποκλειστική ευθύνη για τη συντήρηση και τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων θα πρέπει να την έχει το κράτος, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νικηφόρος Κωνσταντίνου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Έχουμε ένα πρόβλημα, ότι τα τελευταία χρόνια της κρίσης είχαμε μεγάλη υποχρηματοδότηση της Παιδείας. Μία αρνητική εξέλιξη σε αυτό το κομμάτι ήταν η απόφαση κεντρικά να χρηματοδοτούνται τα σχολεία, όχι πλέον απευθείας στις σχολικές επιτροπές αλλά μέσω των δήμων. Οι διευθυντές και ο σύλλογος των διδασκόντων ζητιανεύουν από τον δήμο και υπάρχουν καταγγελίες για αρκετούς δήμους σε όλη τη χώρα που δεν δίνουν χρήματα. Αυτό που είχαμε πει ως ομοσπονδία είναι ότι θα πρέπει να καταγγελθούν και να είναι εκτός σχολείων οι πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιούν τα σχολεία για διαφημιστικούς λόγους”, σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ και πρόσθεσε:

“Όταν έρχεται ένα ίδρυμα να χαρίσει μικροσκόπια για τα εργαστήρια φυσικής, αυτά θα πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά. Δεν ξέρω εάν η ΕΛΜΕ γνώριζε όλο τον κύκλο της προσφοράς αυτού του ιδρύματος… Τα κοινωφελή ιδρύματα θα πρέπει να τα βλέπουμε διαφορετικά. Έχουμε συγκεκριμενοποιήσει την αντίθεση μας”.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.