Επιμένει η Γερμανία για τις συντάξεις: Η Ελλάδα δεσμεύθηκε για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

Σημειώνεται ότι δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου έκαναν λόγο για υπό προϋποθέσεις στροφή της Άνγκελας Μέρκελ στο ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων, με αποτέλεσμα να προσεγγίζει την ελληνική θέση για ακύρωση του μέτρου, με το Βερολίνο να κάνει λόγο για «υποτιθέμενες δηλώσεις»

epa04978660 Germany Chancellor Angela Merkel (L) and Greek Prime Minister Alexis Tsipras at the start of an EU Summit in Brussels, Belgium, 15 October 2015. EU Heads of State or Government will focus on migration. The completion of the Economic and Monetary Union and the state of play on the UK referendum are also topics to be discussed. EPA/OLIVIER HOSLET
Sharing is caring!
0Shares

Μήνυμα προς την Αθήνα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της αποστέλλει το γραφείο Τύπου της καγκελαρίας και της γερμανικής κυβέρνησης, με αφορμή την σεναριολογία περί αναβολής η ακύρωσης των περικοπών στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου.

Με απάντηση που δίνει στα Νέα, η καγκελαρία σημειώνει ότι η Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος της και της ολοκλήρωσης του, δεσμεύθηκε για τη «συνέχιση και υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής πορείας που χαράχθηκε με το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας».

Το γραφείο Τύπου της καγκελαρίας και της γερμανικής κυβέρνησης επισημαίνει ότι η υλοποίηση αυτής της δέσμευσης είναι αντικείμενο κυρίως της μεταμνημονιακής επιτήρησης από τους θεσμούς και την Ευρωζώνη.

Η δήλωση όπως αναγράφεται στην εφημερίδα:

«Δημοσιεύματα περί υποτιθέμενων δηλώσεων της καγκελαρίου παγίως δεν τα σχολιάζουμε. Ανεξαρτήτως αυτού, ισχύει ότι: Η Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματός της και της ολοκλήρωσής του, δεσμεύθηκε για τη συνέχιση και υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής πορείας που χαράχθηκε με το πρόγραμμα του ESM. H υλοποίηση αυτής της δέσμευσης είναι αντικείμενο κυρίως της μεταμνημονιακής επιτήρησης από τους θεσμούς και την ευρωζώνη».

 

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.