Θεσσαλονίκη: Το 41ο Δημοτικό Σχολείο στην Ικτίνου εκπέμπει SOS

Γιατί οι υπεύθυνοι του δήμου για τις σχολικές δομές δεν έχουν ενδιαφερθεί;

Sharing is caring!
0Shares

Το 41ο Δημοτικό Σχολείο στην Ικτίνου εκπέμπει SOS.

Καθημερινά έχουμε περιστατικά με τραυματισμούς παιδιών στην αυλή. Πριν μια εβδομάδα ένα παιδί χρειάστηκε ράμματα στο κεφάλι, σήμερα το πρωί ένα ακόμη παιδί χτύπησε άσχημα.

Μπορεί κάποιος να πει, παιδιά είναι και θα χτυπήσουν, τι γίνεται όμως, όταν το περιβάλλον όπου ζουν είναι από τα πλέον επικίνδυνα;

Γιατί οι υπεύθυνοι του δήμου για τις σχολικές δομές δεν έχουν ενδιαφερθεί;

Είναι μια αυλή που χρειάζεται άμεσα επισκευή. Είναι ένα σχολείο που χρειάζεται παρεμβάσεις.

Υποσχέσεις ότι θα μπει σε πρόγραμμα για να υπάρξει βελτίωση που χρειάζεται πολλές. Πράξεις όμως;

Από τους υπεύθυνους ακούει κανείς;

Για το ρεπορτάζ να σημειώσουμε πως την προηγούμενη σχολική χρονιά και συγκεκριμένα τον Απρίλιο όπου υπήρχαν έντονα καιρικά φαινόμενα, κινδύνευσαν μικρά παιδιά, διότι από τα νερά είχαν πλημμυρίσει τα δύο νηπιαγωγεία που στεγάζονται στο κτίριο.

Οι γονείς των μικρών μαθητών του 41ο Δημοτικού εκπέμπουν SOS για το σχολείο.

Ζητούν από τους υπευθύνους να λάβουν μέτρα, να παρθεί η απόφαση έτσι ώστε η αυλή του σχολείο να ανασκευαστεί.

Να αλλάξουν τα κουφώματα από τις αίθουσες που όταν φυσάει τα τζάμια κουνιούνται. Οι σοβάδες του σχολείου πέφτουν, τα κάγκελα σε πολλά σημεία είναι σάπια.

Για το ρεπορτάζ να σημειωθεί και πάλι, πως αυτή τη στιγμή, γίνονται εργασίες ανάπλασης για τον πεζόδρομο της Ικτίνου. Καλώς γίνονται, και πρέπει, αν και υπάρχουν πολλά προβλήματα στο να περάσουν οι μαθητές την είσοδο του σχολείου. Αυτό όμως, είναι ένα άλλο θέμα. Οι εργασίες γίνονται, οι αναπλάσεις γίνονται, το σχολείο όμως, οι υπεύθυνοι το έχουν αφήσει στη μοίρα του.

Ως δημοσιογράφοι στο newreport.gr το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα. Να το φέρουμε στη δημοσιότητα και να το κάνουμε γνωστό.

Κι όχι μόνο γι’αυτό το σχολείο, αλλά για οποιοδήποτε, όπως έχουμε πράξει και στο παρελθόν.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.