Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η πορεία κατευθύνθηκε προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια προχώρησε προς  το δημαρχείο Θεσσαλονίκης και τα γραφεία του ΟΑΣΘ.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η γενική συνέλευση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τοποθετηθούν επί των προτάσεων Σπίρτζη για την καταβολή των δεδουλευμένων.

Μάλιστα, η γενική συνέλευση διακόπηκε για παραπάνω από μισή ώρα, όταν ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι υπάρχει παρέμβαση του Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος τηλεφώνησε και στο γραφείο του και στη διοίκηση του ΟΑΣΘ. Ο πρόεδρος των Συνδικάτου Δημήτρης Τσερμενίδης τόνισε ότι μίλησε με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, που του επιβεβαίωσε το τηλεφώνημα και δήλωσε «πρέπει να ξυπνήσουμε. Εγώ μπορεί να πάω φυλακή, αλλά δεν με νοιάζει. Δεν είμαι βλάκας, βλέπω τι γίνεται».

Τελικά, μετά από λίγη ώρα οι περίπου 2.000 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ συνέχισαν τη γενική συνέλευση όπου αποφάσισαν ότι θα συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας. «Δεν κάνουμε πίσω. Έχουμε περάσει ξανά στην ιστορία παράνομες κινητοποιήσεις», υπογράμμισε ο κ.Τσερμενίδης. Νωρίτερα είχε προτείνει:

1. Να κυκλοφορήσουν 70 λεωφορεία στην πόλη στα οποία θα αναγράφεται στο ταμπλό: «Απλήρωτοι εργαζόμενοι δουλεύουν για την πόλη τους».
2. Μετά τη γενική συνέλευση να γίνει πορεία προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το ΕΚΘ. Η πορεία να συνεχιστεί προς το δημαρχείο Θεσσαλονίκης προκειμένου να εκφραστεί η αντίδραση για τις δηλώσεις του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη περί επιστράτευσης των εργαζομένων και να καταλήξει στα γραφεία του ΟΑΣΘ, επί της Παπαναστασίου.
3. Να συνεχιστεί η επίσχεση έως ότου καταβληθούν στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα των τριών μηνών.
Οι εργαζόμενοι διαφώνησαν στο πρώτο από τα τρία σημεία της πρότασης του κ. Τσερμενίδη λέγοντας «όχι στην απλήρωτη εργασία», «όχι στα 70 λεωφορεία».

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.