Η σκλήρη απάντηση της Σακοράφα στις απειλές της Ελληνικός Χρυσός

Η Σοφία Σακοράφα
Sharing is caring!
0Shares

Η ανεξάρτητη Ευρωβουλευτής, Σοφία Σακοράφα δεν άφησε αναπάντητη την επιστολή που έστειλε η εταιρία Ελληνικός Χρυσός στους τέσσερις που μίλησαν στο Ευρωκοινοβούλιο,για το θέμα με τις Σκουριές. Οι ευρωβουλευτές που τοποθετήθηκαν στο θέμα ήταν οι Σακοράφα, Χουντής, Κούνεβα, Μαριάς.

«Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Κράτος εν κράτει η ΄΄ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΄΄ αφού αφενός ταυτίζει τη φήμη της εταιρείας με το γενικό καλό της χώρας, αφετέρου ποινικοποιεί την ελευθερία της γνώμης ενός αιρετού μέλους του ευρωκοινοβουλίου», επισημαίνει η κα. Σακοφάρα.

Αναλυτικά η απάντησή της απέναντι στην επιστολή της Ελληνικός Χρυσός:

Ή έρχεστε, ενημερώνεστε από εμάς και γίνεστε παπαγαλάκι των απόψεων της ‘ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» ή σας μηνύουμε, απειλεί με επιστολή ο διευθύνων σύμβουλος της εν λόγω εταιρείας, μετά την τοποθέτησή μου για τις Σκουριές στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Κράτος εν κράτει η ΄΄ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΄΄ αφού αφενός ταυτίζει τη φήμη της εταιρείας με το γενικό καλό της χώρας, αφετέρου ποινικοποιεί την ελευθερία της γνώμης ενός αιρετού μέλους του ευρωκοινοβουλίου.
Για την εξέλιξη αυτή φταίει σαφώς όλο το παλιό πολιτικό σύστημα που εκχώρησε στην εταιρεία το δικαίωμα να συμπεριφέρεται ως ο μεγαλοτσιφλικάς της Χαλκιδικής, όπως επίσης ευθύνεται και η παρούσα κυβέρνηση που με τις παλινωδίες της και τις θολές της αποφάσεις επιτρέπει τη συνέχιση αυτού του καθεστώτος.
Είναι ξεκάθαρο ότι απειλές δεν με αγγίζουν και δε θα έπρεπε να αγγίζουν κανέναν αιρετό.
Είναι σαφές ότι αντιλαμβάνομαι το γενικό καλό της χώρας με τρόπο εντελώς και απόλυτα διαφορετικό από την ΄΄ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΄΄
Είναι αυτονόητο ότι το περιεχόμενο που δίνει κανείς στην ανάπτυξη εκκινεί από τα συμφέροντα που θέλει να υπερασπιστεί. Το δημόσιο συμφέρον ή ένα απεχθές ιδιωτικό συμφέρον που καταστρέφει μια ολόκληρη περιοχή
Είναι σπουδαίο ότι η Ελλάδα δεν είναι Μπανανία και μπορεί να εκπροσωπείται με ελευθερία άποψης από τους βουλευτές σε θεσμικά όργανα, τα οποία ο ελληνικός λαός επιλέγει
Είναι αξιοσημείωτο ότι αποτέλεσμα αυτής της ελευθερίας έκφρασης είναι η Επιτροπή Αναφορών να αφήσει ανοικτή την αναφορά για τις Σκουριές, με τη δέσμευση να ελέγξει και να διερευνήσει σε βάθος όλα τα στοιχεία τα οποία κατατέθηκαν.
Είναι τέλος εύλογο ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός που αφορά στην ελευθερία έκφρασης της άποψης μου. Πολύ δε περισσότερο όταν αυτή η άποψη είναι τεκμηριωμένη, εμπεριστατωμένη και κυρίως εκπροσωπεί ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, εκπροσωπεί ένα ολόκληρο κίνημα .
ΥΓ. Ο τρόπος που η ΄΄ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΄΄ αντιμετωπίζει ένα βουλευτή που έχει άποψη διαφορετική των συμφερόντων της, είναι άκρως ενδεικτικός των εκφοβιστικών και απειλητικών μεθοδεύσεών της έναντι αυτού του κινήματος και των πολιτών που αντιστέκονται στη Χαλκιδική

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ /ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.

Δημοσιεύουμε την επιστολή που έστειλε η Ελληνικός Χρυσός στην Κούνεβα και λογικά έχουν λάβει και οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές, Χουντής, Μαριάς, Σακοράφα, που τοποθετήθηκαν  για το θέμα των Σκουριών.

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.