Το υπουργείο Ανάπτυξης δίνει άδεια λειτουργίας στην Ελληνικός Χρυσός για ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό στην Ολυμπιάδα

Sharing is caring!
0Shares

Την ώρα που η Χαλκιδική “βράζει” με τις ποινικές διώξεις μελών του κινήματος SOS Χαλκιδική, κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές, για την καταστροφή του περιβάλλοντος, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με σημερινή του απόφαση, χορηγεί άδεια λειτουργίας στην εταιρία “Ελληνικός Χρυσός”, για ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, στην Ολυμπιάδα.

Ουσιαστικά, η εταιρία “Ελληνικός Χρυσός” που δραστηριοποιείται στις Σκουριές, παίρνει άδεια να προχωρήσει σε εξόρυξη και στην περιοχή της Ολυμπιάδας.

Η απόφαση φέρει σημερινή ημερομηνία, Τρίτη 14 Μαρτίου και η εν λόγω απόφαση, αναρτήθηκε στη diavgeia, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι.

Μάλιστα, η άδεια είναι για τέσσερα χρόνια, με την προϋπόθεση να προστατεύεται τόσο ο εργαζόμενος, όσο και το περιβάλλον. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο έγγραφο, η άδεια θα ανακληθεί!

Η εταιρία πρέπει να παρουσιάσει μέσα σε διάστημα τριών μηνών, ειδική μελέτη κανονισμού ασφαλείας.

Το πιο ωραίο είναι ότι στο τέλος του εγγράφου, αναγράφεται ότι το δημόσιο δεν φέρει οποιαδήποτε ευθύνη, σε περίπτωση που δε τηρηθούν όλα όσα πρέπει να κάνει η εταιρία και δεν τα πράξει, με αποτέλεσμα να ανακληθεί η άδεια…

Η απόφαση φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Μιχαήλ Βερροιόπουλου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι χθες έγινε μαζικό κάλεσμα έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, για τις διώξεις 21 ανθρώπων, με βαριές κατηγορίες σε βάρος τους, για όλα όσα έγιναν πριν μερικά χρόνια στις Σκουριές. Στο κάλεσμα, τόσο το χθεσινό, όσο και στην πορεία αλληλεγγύης του περασμένου Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είδαμε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Οι ΣΥΡΙΖΑίοι γνωρίζουν ότι δίνεται άδεια στην «Ελληνικός Χρυσός» να επεκτείνει τις δραστηριότητές της;

Γνωρίζουν ότι μετά τις Σκουριές, η ίδια εταιρία προχωράει και σε άλλη περιοχή για το ίδιο έργο, που βάση των λεγόμενων από ανθρώπους του κινήματος SOS Χαλκιδική και αντίστοιχων ερευνών, μολύνουν ανεπανόρθωτα το περιβάλλον της Χαλκιδικής;

Και ρωτώντας μάθαμε πως ουσιαστικά αυτή η άδεια είναι η «καρδιά» λειτουργίας τέτοιων εργοστασίων. Συγκεκριμένα: «Η άδεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού είναι η καρδιά λειτουργίας τέτοιων εργοστασίων οπότε ουσιαστικά είναι μία άδεια που νομιμοποιεί τις διεκδικήσεις της εταιρείας»

Δείτε το έγγραφο…

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.