Συνεδριάζει σήμερα στις 12.00 το δ.σ. των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ. Οι εργαζόμενοι οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες καλούνται να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις τους και το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Η δικαίωση του Οργανισμού στη διαιτησία της Δευτέρας ήταν μια θετική εξέλιξη για το προσωπικό του ΟΑΣΘ, ωστόσο, ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Δημήτρης Τσερμενίδης, ξεκαθαρίζει ότι αναμένει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν υπομονή και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να καταβάλλει έναν μισθό μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο καταβάλλει προσπάθειες για να είμαστε συνεπείς στην πληρωμή. Πιστεύω ότι τα πράγματα θα τελεσφορήσουν και ότι θα είναι εφικτό εντός της εβδομάδας οι εργαζόμενοι να λάβουν τον μισθό του Μαρτίου και από την επόμενη εβδομάδα τον επόμενο. Ελπίζω και οι ίδιοι να δείξουν κατανόηση και να μη προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις» δήλωσε στην εκπομπή Δημότης Online και τον Παναγιώτη Κρινή ο Χρήστος Στεφανίδης.

Εξυγίανση και μειώσεις δαπανών και μισθών προαναγγέλλει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ

Την ίδια στιγμή, ο κ. Στεφανίδης αποκαλύπτει ότι ο ΟΑΣΘ έχει προχωρήσει στην εκπόνηση σχεδίου εξυγίανσης του Οργανισμού, το οποίο και θα καταθέσει το επόμενο διάστημα στον Υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη. Το σχέδιο, σύμφωνα με τον πρόεδρο «έχει όλα όσα χρειάζονται για να βρει ο ΟΑΣΘ τον δρόμο του» και στόχος του είναι η εξυγίανση του φορέα που εκτελεί το έργο των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη. «Ο ΟΑΣΘ έχει τη δυνατότητα να εξορθολογήσει τα πάντα. Δαπάνες, μισθοδοσία, δρομολόγια» τόνισε.

Ερωτηθείς για αντιδράσεις που μπορεί να προκύψουν από πλευράς εργαζομένων εάν η διοίκηση προχωρήσει σε μειώσεις μισθών, ο κ. Στεφανίδης σχολίασε: «Η κοινωνία σήμερα υποφέρει. Πρέπει κάπου να βάλουμε νερό στο κρασί μας».

<

ul>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.