Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης: Η αστυνομία φυγάδευσε την Μπιλίση (ΒΙΝΤΕΟ)

Sharing is caring!
0Shares

Σήμερα, όπως, κάθε Τετάρτη, μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο, έτσι ώστε, να μην επιτρέψουν να βγει στο “σφυρί” κανένα λαϊκό σπίτι, καμία λαϊκή περιουσία.

Σήμερα, ήταν η πρώτη μέρα όπου όλοι οι πλειστηριασμοί ήταν ελεύθεροι, χωρίς καμία δέσμευση μπορούσαν να πάρουν την ακόμα και την πρώτη κατοικία.

Το newreport.gr βρέθηκε για άλλη μια Τετάρτη στις αίθουσες του Ειρηνοδικείου και κατέγραψε τα πάντα.

Στις 15.15 συμβολαιογράφος προσπάθησε να εισχωρήσει στην αίθουσα του ειρηνοδικείου. Μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων δεν του επέτρεπαν την είσοδο. Εκείνος τους ζήτησε τα ονόματά τους.

Ο διάλογος όπως έγινε και ήμασταν μπροστά σε αυτόν και τον καταγράψαμε.

-“Ποιοι είστε εσείς που δε με αφήνεται να περάσω”;

  • “Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης δε θα επιτρέψει να γίνει κανένας πλειστηριασμός”, είπε μέλος του Κινήματος
  • “Ναι, αλλά, ποιοι, ονόματα… Να ξέρω δε με αφήνει ο τάδε και ο τάδε… Εσένα σε ξέρω, κι εσένα σε ξέρω, οι άλλοι;”
  • “Δεν πάει έτσι, είμαστε από το Συντονισμό”…
  • Επειτα ακολούθησε ένα παιχνίδι “ποντικού με τη γάτα” όπου ο συγκεκριμένος συμβολαιογράφος προσπάθησε να περάσει στην αίθουσα κι από άλλη πόρτα. Έβρισκε μπροστά του συνεχώς μέλη του Συντονισμού.

Ζητούσε τα ονόματα ο συμβολαιογράφος

Ηλίας Σμήλιος

https://youtu.be/eBOhIq_9ugQ

Χριστίνα Σουλτανίδου

Να σημειώσουμε όμως, όπως το κατανοήσαμε εμείς, πως  ο συγκεκριμένος συμβολαιογράφος ήταν πιστός στην ανακοίνωση που βγήκε πριν μέρες. Μια ανακοίνωση που ανέφερε να γράφουν οι συμβολαιογράφοι ποιοι δεν τους επέτρεψαν να περάσουν και αυτό το έγγραφο θα διαβιβάζεται στον Εισαγγελέα, στην Αστυνομία και στον Υπουργό Δημοσίας Τάξης.

Έβγαινε στο “σφυρί” σπίτι 88 τμ. στο Βότση για 27.000 ευρώ

Ανάμεσα στα σπίτι και καταστήματα που έβγαιναν σε πλειστηριασμό ήταν και ένα σπίτι 88 τμ. στο Βότση. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ήταν εκεί. Τον πλησιάσαμε για δηλώσεις, ο ίδιος όμως, δε θέλησε να κάνει. Δεν ήθελε να πει τίποτα παραπάνω παρά μόνο πιστοποίησε πως όσα ανέφερε μέλος του Συντονισμού ήταν πραγματικά.

Η πρόεδρος των Συμβολαιογράφων κλεισμένη στην αίθουσα και φρουρούμενη από νωρίς

Από νωρίς η πρόεδρος των Συμβολαιογράφων, κα. Μπιλίση, ήταν από νωρίς στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου. Οταν προσπάθησαν μέλη του Συντονισμού να ανοίξουν την αίθουσα διαπίστωσαν ότι ήταν κλειδωμένη.

 

Πηγαίνοντας στο παράθυρο, το πράξαμε κι εμείς, μπορούσαμε να δούμε μέσα στην αίθουσα την πρόεδρο όπως και αστυνομικούς.

Μέλη του Συντονισμού δεν άφησαν για λίγη ώρα να ανοίξει η πόρτα

Περίπου στις 15.45 η πόρτα της αίθουσας του Ειρηνοδικείου, οπου μέσα ήταν η πρόεδρος των Συμβολαιογράφων, προσπάθησε να ανοίξει. Τότε μέλη του Συντονισμού μπήκαν μπροστά και με τα σώματά τους την κρατούσαν κλειστή.

 

Ντου μέσα στο Ειρηνοδικείο

Φυγαδεύτηκε η Μπιλίση από την πίσω πόρτα του Ειρηνοδικείου

Περίπου στις 16.15 η πόρτα του Ειρηνοδικείου άνοιξε. Μπήκαν μέσα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων. Τα συνθήματα ήταν ασταμάτητα. Ζητούσαν από την κα. Μπιλίση να αποχωρήσει. Οπως κι έγινε στις 16.25 όπου η πρόεδρος των Συμβολαιογράφων φυγαδεύτηκε με την αστυνομία από την πλαϊνή πόρτα.

Εκεί υπήρχαν μέλη του Συντονισμού, όπου είχαν δημιουργήσει ανθρώπινη αλυσίδα. Οταν βγήκε η κα. Μπιλίση, ακούστηκαν συνθήματα, κανείς δεν την πείραξε, κανείς δεν την προπυλάκισε. Μόνο συνθήματα. Τη συνόδευσαν μέχρι την έξοδο από τα δικαστήρια.

Επέτρεψαν να γίνει ο πλειστηριασμός του Αρβανιτίδη

Ηταν ξεκάθαρο πως ο μοναδικός πλειστηριασμός που θα γινόταν σήμερα στη Θεσσαλονίκη ήταν εκείνος του Αρβανιτίδη, κι αυτό διότι αφορούσε εργατικό.

Οι εργαζόμενοι στα σουπερ μάρκετ Αρβανιτίδης περίμεναν να γίνει ο πλειστηριασμός για να μπορέσουν να πάρουν ένα μέρος των χρημάτων τους.

Κι όπως ήταν φυσικό ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης το επέτρεψε.

 

 

 

 

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.